Voluntari, de la retrogradare în Europa

Ultima actualizare:

    Costin Lazăr este  unul dintre jucătorii  vedetă ai celor  de la Voluntari
Costin Lazăr este unul dintre jucătorii vedetă ai celor de la Voluntari

Claudiu Niculescu a reuşit în doar o lună şi jumătate de când e antrenorul ilfovenilor să transforme o echipă ce era aproape de liga a doua într-una care poate câştiga, în premieră, un trofeu.

Cei de la Voluntari joacă azi după-amiază cu FC Botoşani şi o victorie i-ar duce pe podiumul play-out-ului. De la venirea lui Niculescu, ilfovenii nu au pierdut niciun meci acasă.

Echipa de lângă Capitală a renăscut. La începutul lui aprilie, oficialii au decis să-l aducă pe fostul mare atacant dinamovist ca tehnician, iar rezultatele au apărut în scurt timp. Obiectivul iniţial era salvarea de la retrogradare, dar acum planurile s-au schimbat. Sâmbătă, în play-out, un succes ar duce echipa în primele trei, chiar în locul trupei din Botoşani, şi sunt toate şansele de reuşită fiindcă cu Niculescu la conducere nu a fost pierdut niciun joc pe teren propriu.

Apoi, săptămâna viitoare s-ar putea înregistra o premieră. Maftei şi colegii săi joacă finala Cupei României şi dacă înving obţin primul trofeu pentru Voluntari, plus şansa participării în competiţiile continentale, formaţia urmând să activeze în turul trei preliminar al Ligii Europa. E o adevărată performanţă pentru un club care acum trei ani era în liga a treia, iar acum şefii depun dosarul de licenţiere pentru cupele europene.

“Faptul că vom juca finala e prima mea mare performanţă ca antrenor”, a comentat Niculescu, care are de luat şi o revanşă duminică în faţa botoşănenilor. Primul său meci pe banca celor de la Voluntari a fost cu moldovenii şi l-a pierdut cu 3-0.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net