Visul naționalei îl ține pe Dan Petrescu la CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Dan PetrescuFOTO: Mediafax
Dan PetrescuFOTO: Mediafax

Cosmin Contra se pregătește în aceste zile pentru cel mai important examen al carierei. Meciul cu Suedia, în care victoria este obligatorie, poate însemna finalul carierei sale de selecționer. La pândă pentru acest post stau mai mulți tehnicieni, dar Dan Petrescu pare a fi în pole-position.

Cosmin Contra a declarat de la începutul mandatului că va pleca de la națională dacă ratează calificarea la Campionatul European. Asta ar însemna că, dacă România nu ocupă locul 2 în grupa preliminară, Contra ar mai putea rămâne până în primavara viitoare, când ar avea loc barajele din Liga Națiunilor. Numai că, se pare, federalii îi pregătesc debarcarea lui ”Guriță” încă din această iarnă, dacă acesta ratează calificarea directă la Europene.

Principalul favorit la postul ocupat acum de Cosmin Contra este, în opinia tuturor, Dan Petrescu. Dublu campion cu CFR Cluj și aproape calificat în primavara europeană după ce a strâns 9 puncte în grupa de foc cu Lazio, Rennes și Celtic, el are acum mai multe oferte de la echipe din Rusia, unde a mai antrenat în două rânduri. Totuși, așa cum recunoaște impresarul tehnicianului, Nicolae Pîrnău, este dispus să le refuze pentru a putea fi disponibil dacă i se va oferi ocazia de a antrena naționala României. Așa că din această dorință a ”Bursucului” va câștiga CFR Cluj, care îl va avea în continuare pe bancă.

”În acest moment, Dan are două oferte pe care le analizează. Rămâne de văzut. Eu nu pun la bază tot timpul partea financiară. În afară de bani mai există și obiectivele echipei și ce jucători are echipa. Părerea mea e că naționala României ar fi mai presus decât orice salariu i-ar fi propus din străinătate de la o echipă de club. Naționala României are cele mai mari șanse de a-l căpăta la cârmă. Ar fi extraordinar să meargă la naționala României, dar Dan Petrescu decide”, a spus Nicolae Pîrnău, la Pro X.

Presa rusă scrie că ultima clasată din prima ligă, Soci, doreşte să-l angajeze pe Dan Petrescu. Soci nu este singurul club din Rusia a cărui conducere s-a gândit la Petrescu. Luna trecută, Dinamo Moscova a intenţionat să-l readucă pe banca tehnică.

”Bursucul” e văzut ca favorit la înlocuirea lui Contra și de către selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi. Acesta a declarat, luni, la reunirea echipei: ”În momentul de față, cred că, dacă Cosmin nu va continua, Dan Petrescu este cel care poate să fie îndreptățit sa fie noul selecționer al României”, a declarat Mirel Rădoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net