Violenţa ultraşilor ucide şi aduce puşcăria. S-a întâmplat în Serbia

Citeste tot despre: 

Justiţia sârbă nu ține cont de nimic când vine vorba de crime. Recent, a condamnat un ultras al formaţiei Rad Belgrad la 30 de ani după gratii, pentru că a omorât un ”dușman”, în 2006.

Citește și

Argentina le plăteşte ultraşilor drumul şi cazarea pentru Mondialul din Africa de Sud

Amploarea coregrafiei "distruge" duşmanul


Povesteşte-ne pe FORUMUL CLICK trăirile şi impresiile tale despre fenomenul ULTRAS

La vremea crimei, Bojan Hrvatin a făcut parte dintr-un grup care i-a atacat pe suporterii celor de la Vozdovac Belgrad. Incidentul s-a petrecut într-o gară din capitala Serbiei, în urma altercaţiilor, Bojan Majici, susţinător al formaţiei Vozdovac, decedând. Victima a fost înjunghiată de mai multe ori, rănile aducându-i agonia și apoi moartea.


Hrvatin nu a fost menajat de un tribunal din Belgrad, care i-a acordat o pedeapsă grea, 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Alţi trei ultrași ai celor de la Rad Belgrad au primit condamnări cuprinse între un an şi trei ani de închisoare, pentru că au participat la incidente.


Verdictul în acest caz a fost pronunţat în contextul în care autorităţile sârbe şi-au manifestat, recent, îngrijorarea în legătură cu propagarea violenţei în rândul suporterilor de fotbal.

Brice Taton, suporter francez care se deplasase în Serbia pentru a susţine echipa FC Toulouse, a decedat, la sfârşitul lunii septembrie, la Belgrad, după 12 zile de agonie. El a fost victima unui atac al suporterilor sârbi.

O jurnalistă celebră de la postul B92, Brankica Stankovici, a primit ameninţări cu moartea după difuzarea unei emisiuni a sa despre huliganii din fotbalul sârb, suspectaţi că ar fi fost implicaţi în numeroase acte de violenţă.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1