Viitorul a vândut de 20 de milioane de euro în 9 ani

Ultima actualizare:

    Ganea va pleca din vară la Bilbao pe un milion de euro, bani cu care Gheorghe Hagi atinge o sumă rotundă la capitolul încasăriFOTO: Sportpictures.eu
Ganea va pleca din vară la Bilbao pe un milion de euro, bani cu care Gheorghe Hagi atinge o sumă rotundă la capitolul încasăriFOTO: Sportpictures.eu

“Regele” şi-a făcut Viitorul pentru a avea o piaţă de desfacere a academiei de la Ovidiu, iar rezultatele se văd tot mai constant. Ultima mare plecare va fi Cristi Ganea, în Spania, iar după transferul fundaşului în vârstă de 25 de ani, Hagi poate să desfacă şampania. Cu aceşti bani va atinge o cifră enormă pentru un club mic şi destul de nou, pe care poate construi viitorul.

Cristi Ganea s-a gândit în ultima perioadă doar la transferul în Primera Division, dar a intrat în conflict cu Gheorghe Hagi. Nu pentru că patronul-antrenor n-ar vrea să-l dea, dar fostul internaţional se gândeşte la asta pentru vara viitoare, nu pentru pauza de iarnă. Părţile s-au înţeles până la urmă şi ambele au de câştigat. “Cristi Ganea va rămâne cu noi până în vară, ceea ce e foarte bine. După aceea îi va fi bine şi lui, la Athletic Bilbao. E mulţumit de ce se întâmplă”, a spus Hagi ieri. Jucătorul a confirmat negocierile şi spune că abia aşteaptă să treacă aceste luni pentru a ajunge în Ţara Bascilor. ”Sunt în discuții şi vreau să plec într-un campionat mai puternic. Cel mai mult contează că Athletic mă doreşte. Eu am jucat acolo pentru selecționata lor, m-am antrenat pe terenurile lor când eram copil, deci mă leagă anumite chestii de ei. Am făcut multe lucruri frumoase pentru Viitorul şi acum e timpul să plec. Eu vreau să ajung acolo”, a spus Ganea. Şi lucrurile nu aveau cum să se împotmolească la un milion de euro care pentru Bilbao nu reprezintă nimic. Pentru români, însă, e un câştig mare, Hagi ajungând cu el la 20 de milioane de euro încasate din vânzări de jucători în cei nouă ani de când are clubul.

Coman a fost cel mai scump

Culmea, jumătate din aceşti bani vin de FCSB, care în această perioadă a cumpărat de la Viitorul nu mai puţin de opt jucători. Cei mai mulţi bani i-a luat de la roş-albaştri pe Florinel Coman, trei milioane de euro. Cristi Manea, vândut în 2015 la AEL Limassol pentru 2,5 milioane de euro, este al doilea în top, iar podiumul celor mai bune vânzări ale Viitorului este ocupat de Ianis Hagi, Dragoş Nedelcu şi Răzvan Marin, toţi transferaţi pentru aproximativ două milioane de euro. Şi “Regele” a făcut însă greşeli, fără de care ar fi putut ajunge poate chiar de la 30 de milioane de euro încasate. Alexandru Băluţă şi Mihai Bălaşa au fost daţi pe 200.000, respectiv 150.000 de euro la Craiova şi Roma Primavera, iar acum ambii fac multe milioane de euro.

Eric a plecat în ţările arabe

Hagi a ţinut mult să amâne pentru la vară transferul lui Ganea la Bilbao pentru că deja pierduse câteva piese de bază în această iarnă. Asta pentru că după vânzarea lui George Ţucudean la CFR Cluj pentru 450.000 de euro, Eric de Oliveira a plecat în Qatar, unde a semnat cu Al-Markhiya Sports Club, locul 11 din 12 în prima ligă. Suma de transfer nu este mare, 100.000 de euro, dar brazilianul în vârstă de 32 de ani va câştiga în Golf 25.000 de euro pe lună, triplu decât la Viitorul.


    Brazilianul a plecat în Qatar pe nici 100.000 de euroFOTO: Sportpictures.eu
Brazilianul a plecat în Qatar pe nici 100.000 de euroFOTO: Sportpictures.eu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net