Viitorul şi FCSB joacă miercuri «finala» la TAS

Ultima actualizare:

    Disputa de pe teren dintre  Viitorul şi FCSB va fi tranşată  azi sau mâine la Tribunalul  de Arbitraj Sportiv de la LausanneFoto: Sportpictures.eu
Disputa de pe teren dintre Viitorul şi FCSB va fi tranşată azi sau mâine la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la LausanneFoto: Sportpictures.eu

Viitorul lui Hagi şi FCSB-ul lui Gigi Becali au miercuri „meci” direct, în Elveţia, dar nu pe terenul de fotbal, ci pe holurile de la TAS. Miza e titlul din stagiunea trecută, dar şi uşurarea parcursului în preliminariile Ligii Campionilor.

Deşi ne apropiem de mijlocul lunii iulie, România e singura ţară din Europa care nu şi-a stabilit încă echipa campioană. Pe hârtie, Viitorul lui Hagi e câştigătoarea de drept, omologată de Comitetul Executiv al FRF. Un regulament formulat cu neclaritate a permis însă celor de la FCSB să conteste trofeul ajuns în mâna grupării constănţene. Cele două echipe au terminat play-off-ul la egalitate de puncte (44), iar criteriul de departajare în funcţie de meciurile directe a creat această confuzie.

Mai exact, Viitorul a fost desemnată campioană pe baza rezultatelor cu FCSB din play-off (3-1 şi 1-1), dar clubul patronat de Becali spune că în această socoteală trebuie incluse şi partidele din sezonul regulat (3-1 şi 2-0 pentru roş-albaştri). În această dimineaţă, de la ora 09.30 (ora României), sunt programate ultimele audieri la TAS în acest caz, iar forul elveţian a anunţat că decizia poate fi anunţată în cursul serii sau cel mai târziu mâine.

Graba judecătorilor e justificată de tragerea la sorţi a meciurilor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, programată vineri, 14 iulie. Atât Viitorul cât şi FCSB sunt calificate pentru această competiţie, dar pe rute diferite (a campioanelor, respectiv al non-campioanelor), astfel că UEFA vrea să ştie cu exactitate numele echipelor introduse în urne. La audierile de la TAS vor participa avocaţii celor două formaţii implicate, Viitorul şi FCSB, dar şi reprezentanţi legali ai Federaţiei şi Ligii Profesioniste. Completul de judecată va fi format din trei „arbitri”: unul agreat de Viitorul, altul de FCSB, dar şi unul neutru, numit chiar de TAS.

Implicaţiile europene ale cazului

  • FCSB ar fi cap de serie pe traseul campioanelor, Viitorul nu.
  • Posibili adversari în turul 3 pentru Viitorul (nu e cap de serie): Olympiacos, Celtic, Salzburg, Copenhaga, Ludogoreţ, BATE Borisov, Legia, APOEL, Maribor, Garabag.
  • Posibili adversari în turul 3 pentru FCSB (cap de serie): Garabag, Malmo, Astana, Partizan, Rijeka, Rosenborg, Şerif, Beer-Sheva, Slavia Praga, Hafnarfjardar.
  • Misiune infernală pentru ambele pe traseul non-campioanelor
  • Posibili adversari în turul 3 pentru Viitorul sau FCSB (nu sunt cap de serie): ŢSKA Moscova, Ajax Amsterdam, FC Bruges, Dinamo Kiev, Viktoria Plzen.

Viitorul joacă miercuri un amical cu Marseille

Chiar în ziua în care se judecă procesul de la TAS, Viitorul se va afla în Elveţia. Acolo, campioana României va disputa un meci amical cu Olympique Marseille, francezii fiind cei care i-au invitat pe români să le fie parteneri în acest meci de pregătire. „Vom avea un test important cu Marseille, în Elveţia. Mulţumim că ne-au invitat. E un test important pentru noi, chiar dacă e drumul lung o să mergem să-l jucăm”, a afirmat antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, despre meciul cu fosta câştigătoare a Ligii Campionilor. Viitorul va debuta în Liga 1 luni, pe teren propriu, contra celor de la Gaz Metan Mediaş.

Becali vrea fundaş de la Hagi

Chiar dacă FCSB şi Viitorul se luptă la TAS pentru titlul de campioană, Gigi Becali şi Gică Hagi nu uită că afacerile trebuie să continue. Aşa că patronul bucureştenilor a făcut o ofertă pentru apărătorul constănţenilor, Boli. Becali e gata să dea 500.000 de euro pe fundaşul adus de Hagi anul trecut de la Mouscron, însă naşul său nu a dat un răspuns. Conform site-ului transfermarkt.de, Boli este cotat la 1,5 milioane de euro. Pentru el ar exista o ofertă şi de la echipa Konyaspor, din Turcia, dar FCSB pare a fi în pole-position în ceea ce priveşte obţinerea semnăturii fundaşului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net