VIDEO / Templul fotbalului, «Maracana», s-a redeschis cu un super-amical, Brazilia - Anglia

Citeste tot despre: 

Brazilia şi Anglia s-au întâlnit duminică, într-un amical de gală, la redeschiderea celei mai renumite arene a fotbalului mondial, „Maracana". Stadionul legendar din Rio de Janeiro, care în trecut a găzduit şi 200.000 de spectatori, a fost remodernizat pentru CM 2014. Ultimele retuşuri s-au făcut însă în grabă, iar amicalul cu „leii britanici" a fost în pericol să nu se dispute.

Cupa Confederaţiilor (15-30 iunie) bate la poarta Braziliei, iar Mondialul din 2014 nu e nici el departe. Aşa că nu mai miră că sud-americanii au tras să-şi rezolve problemele de infrastructură şi să-şi întâmpine oaspeţii cum se cuvine. Doar că s-a cam lucrat într-un stil „latin".

Majoritatea arenelor care vor găzdui partide la aceste competiţii au „restanţe": întârzieri ale termenelor de predare, remodernizări făcute „dorul lelii", cu mulţi bani cheltuiţi şi eficienţă redusă. În urmă cu două luni, „Estadio Olimpico Joao Havelange", care va găzdui competiţii la J.O din 2016, a fost închis. Mai exact, o arenă construită în 2007, cu aproape 200 de milioane de dolari. Nici celebra „Maracana" nu face notă discordantă în acest peisaj.

Amicalul Brazilia-Anglia s-a desfăşurat până la urmă la data stabilită (2 iunie, ora 22.00, ora României) şi s-a încheiat la egalitate, 2-2. Gazdele au condus cu 1-0 (Fred 57), i-au surclasat pe oaspeţi din toate punctele de vedere, dar au fost la un pas să piardă, după ce elevii lui Roy Hodgson au întors rezultatul, cu reuşitele lui Alex Oxlade-Chamberlain (67) şi Rooney (79). Paulinho (82) a păstrat însă nealterat palmaresul pozitiv al Braziliei în ultimii ani, pe teren propriu, în faţa naţionalelor europene.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1