VIDEO Roberto Carlos, victima unui nou atac rasist în Rusia

Ultima actualizare:

Era minutul 90 şi echipa brazilianului conducea cu 3-0 pe terenul celor din Samara când, din tribune, o banană a zburat în direcţia lui Roberto Carlos. Acesta a luat fructul, l-a aruncat în afara terenului şi s-a dus direct către banca de rezerve, anunţând că nu mai poate continua să joace în aceste condiţii.

Înainte de a ieşi de pe gazon, el le-a transmis ruşilor că este al doilea atac de acest gen de la transferul său în Rusia.

"Îmi pare foarte rău pentru acest incident. Am fost primit cu căldura la Samara, am simţit sprijinul şi aplauzele în timpul meciului. Sper ca şefii fotbalului din Rusia vor face tot posibilul pentru a găsi şi pedepsi persoana care a făcut acest gest. Rasismul este inacceptabil. După meci, am fost oprit de fani ai celor de la Samara care şi-au cerut iertare şi m-au rugat să nu atac clubul pe care ei îl iubesc", a spus Roberto Carlos după meci.

Şeful Federaţiei ruse a anunţat măsuri fără precedent.

"Roberto Carlos este unul din cei mai mari fotbalişti care a venit să joace în prima ligă din Rusia şi a fost jignit fără ruşine. Nu vom tolera astfel de comportamente. Pedeapsa va fi extrem de aspră", a anunţat Sergey Fursenko, preşedintele Federaţiei ruse.

Este al doilea atac de acest tip al cărei victimă este Roberto Carlos după cel de la Sankt Petersburg, din startul sezonului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net