VIDEO Gol de antologie. Patrik Schick a marcat în poarta Scoției cu un lob de la aproape 50 de metri

Ultima actualizare:

    Portarul Marshall privește cum mingea șutată de Schick a intrat în plasăFoto: Guliver / GettyImages
Portarul Marshall privește cum mingea șutată de Schick a intrat în plasăFoto: Guliver / GettyImages

Disputată la Glasgow, pe Hampden Park, aseară, partida Cehia – Scoția a fost extrem de spectaculoasă. Eroul disputei a fost Patrik Schick (25 de ani), atacantul lui Bayer Leverkusen.

Cehul a înscris două goluri. Iar dacă primul a fost cu capul, celălalt poate fi declarat cel mai frumos de la această ediție a Campionatului European. Aflat la centrul terenului, în propria jumătate, Schick a avansat câțiva metri cu mingea la picior. Apoi, văzând că Marshall este mult ieșit din poartă, a trimis un lob de la circa 50 de metri. Balonul a plutit prin aer și a pătruns în plasă sub privirile portarului scoțian, care nu a mai putut interveni deși a alergat spre buturi... Golul a fost înscris la câteva minute după ce Hendry trimisese mingea în transversala porții Cehiei. Pentru Schick, acesta a fost al 12-lea gol înscris în 25 de meciuri pentru prima reprezentativă. 

Și Hagi a marcat de la centru

Atacantul ceh a intrat astfel în clubul select al fotbaliștilor care au izbutit astfel de goluri. Din acesta face parte și Gică Hagi. Titular la Real Madrid, internaționalul român a înscris un gol de la centrul terenului în partida cu Osasuna din ediția 1990/1991 a primei ligi din Spania (La Liga). Reușita sa de atunci a fost desemnată, în 2013, drept cea mai spectaculoasă execuție de la mare distanță de către cititorii cotidianului spaniol Marca. Hagi a strâns atunci peste 6.500 de voturi. 

Scoția – Cehia 0-2A marcat: Schick (min. 42, 52)Scoția: Marshall - Hanley, Cooper, Hendry (McGregor, 67) - O'Donnell (Forrest, 79), Armstrong (Fraser, 67), McGinn, McTominay, Robertson (cpt.) - Christie (Adams, 46), Dykes (Nisbet, 79)Selecționer: Steve ClarkeCehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Soucek, Kral (Holes, 67) - Masopust (Vydra, 72), Darida (cpt. / Sevcik, 87), Jankto (Hlozek, 72) - P. Schick (Krmencik, 87)Selecționer: Jaroslav SilhavyArbitru: Daniel Siebert (Germania)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net