VIDEO Carnagiu la un meci de fotbal în Egipt: 30 de morţi!

Ultima actualizare:

    Fanii au murit asfixiaţi
Fanii au murit asfixiaţi

Cel puţin 30 de suporteri au decedat, duminică, în confruntările cu poliţiştii, înaintea unui meci de prim eşalon, în urma violenţelor şi bilanţului acestora campionatul Egiptului fiind suspendat pe o perioadă nedefinită, informează Ahram Online.

Incidentele s-au înregistrat înaintea meciului dintre echipele Zamalek şi ENPPI, izbucnind atunci când poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de suporteri aflat în faţa stadionului.

"Fanii au murit asfixiaţi şi din cauza îmbulzelii produse după ce s-au folosit gazele lacrimogene", a declarat o sursă medicală de la spitalul Ahli Bank, la care au fost transportate 14 cadavre.

Guvernul egiptean a suspendat campionatul intern pe o perioadă nedefinită, precizând într-un comunicat că suporterii echipei Zamalek nu au respectat procedurile de siguranţă la intrarea în stadion.

Ministerul egiptean de Interne a menţionat că incidentele au izbucnit după ce membri ai grupului Ultras White Knights au încercat să intre pe stadion fără bilete.

"Fanii echipei Zamalek au încercat să intre cu forţa şi a trebuit să îi împiedicăm să provoace pagube", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Membrii Ultras White Knights contrazic informaţiile oferite de minister, subliniind că asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene în timp ce se înghesuiau să intre în stadion în condiţiile în care aveau acces pe o poartă foarte mică.

Potrivit agnţiei MENA, cel puţin 25 de suporteri au fost răniţi.

În ciuda violenţelor de la intrarea în stadion, meciul s-a disputat duminică, terminându-se la egalitate, scor 1-1.

În urmă cu trei ani, la 1 februarie 2012, 74 de persoane, între care şi un poliţist, au murit şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, la Port Said. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net