Victorie de pus în ramă! Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Al-Hilal sărbătoresc victoria
Jucătorii lui Al-Hilal sărbătoresc victoria

Al-Hilal, echipa antrenorului român, a câștigat azi Liga Campionilor Asiei, impunându-se și în returul cu Urawa Red Diamonds din Japonia.

După 1-0 în turul de la Riad, Răzvan Lucescu și echipa sa au fost întâmpinați la Saitama de o atmosferă extrem de ostilă, peste 60.000 de suporteri niponi sperând în răsturnarea scorului. La capătul unui meci încrâncenat, Al-Hilal a ieșit încă o dată învingătoare (2-0), punând astfel mâna pe prețiosul trofeu. Ambele goluri au fost marcate în ultimul sfert de oră, de mijlocașul saudit Al-Dawsari și de golgheterul francez Bafetimbi Gomis. Performanța realizată de Răzvan Lucescu este una de pus în ramă pentru gruparea din Arabia Saudită, aceasta fiind a treia Ligă a Campionilor din istoria clubului, după succesele din 1991 și 2000, ultima dată cu Anghel Iordănescu pe bancă. De asemenea, Răzvan Lucescu i-a răzbunat pe alți doi antrenori români, Laurențiu Reghecampf și Cosmin Olăroiu, care pierduseră în 2014, respectiv 2015, finalele Ligii Campionilor Asiei („Reghe” chiar cu Al-Hilal). Pentru Lucescu Jr. este și o importantă gură de oxigen în relația cu șeicii din conducerea clubului, el fiind amenințat în ultimele săptămâni cu demiterea din cauza unui șir de rezultate mai slabe în campionat.

Victoria din Liga Campionilor Asiei îi aduce lui Răzvan Lucescu o altă provocare, de această dată la nivel planetar, Al-Hilal calificându-se pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, competiția care va avea loc în Qatar în perioada 11-21 decembrie. Conform tragerii la sorți, echipa lui Răzvan Lucescu va debuta la 14 decembrie contra campioanei Africii, Esperance de Tunis (Tunisia), câștigătoarea urmând să se întâlnească în semifinale cu brazilienii de la Flamengo, proaspăt laureați în Copa Libertadores din America de Sud. Pe partea cealaltă de tablou se află deținătoarea la zi a Ligii Campionilor din Europa, Liverpool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net