Victorie de pus în ramă. CFR Cluj, la al treilea succes major în Europa

Ultima actualizare:

    Omrani marchează golul victoriei cu Lazio
Omrani marchează golul victoriei cu Lazio

Meciul de joi cu Lazio (2-1) a intrat în galeria marilor succese din istoria CFR-ului, alături de cele de la Roma şi Manchester.

CFR Cluj continuă să uimească în fotbalul continental. La 11 ani după prima ,,explozie” pe plan european, 2-1 cu AS Roma pe ,,Olimpico”, ardelenii au depăşit-o şi pe cealaltă mare echipă din capitala Italiei.

Nu se întâmplă des ca o formaţie din România să câştige contra unui adversar de calibru din Europa, provenit din celebrul Top 5 (Anglia, Germania, Spania, Italia, Franţa) al ţărilor cu fotbalul cel mai dezvoltat. În cazul celor de la CFR Cluj, victoria cu Lazio din prima etapă a grupelor Ligii Europa ne-a adus aminte de precedentele ,,minuni” europene ale vişiniilor. Practic, aceasta a fost a treia mare victorie din palmaresul clujenilor, după un 2-1 în 2008 pe terenul lui AS Roma şi după acel 1-0 din 2012 cu Manchester United, tot în deplasare. De această dată, CFR a dat lovitura în faţa propriilor fani, având pe teren doi jucători, Culio şi Deac, care s-au aflat pe foaia de joc şi în urmă cu 11 ani. ,,Tot aşa a fost, ca la Roma, 2-1. E o seară la fel de frumoasă”, a rememorat argentinianul care a marcat atunci ambele goluri.

Mai mult, la fel ca la meciul în 2008, CFR a învins-o pe Lazio revenind de la 0-1, performanţă care spune multe despre forţa mentală a jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. ,,Îţi trebuie spirit, atitudine şi puţin noroc ca să obţii o astfel de victorie”, a spus tehnicianul de 51 de ani. Pentru a stopa forţa de atac a lui Lazio, Petrescu i-a pregătit o surpriză omologului Simone Inzaghi, CFR evoluând într-o formulă atipică (5-3-2). „Când schimbi radical sistemul de joc, trebuie să ai şi puţin noroc. Nu poţi schimba cei ai lucrat doi ani de zile, sistemul 4-3-3. Dar când adversarul are doi atacanţi de valoare, trebui să ai trei fundaşi centrali. Ştiam că toată lumea mă va face praf dacă pierdeam, mi-am asumat asta”, a explicat Dan Petrescu.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net