Victorie chinuită a României contra Armeniei

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu a ratat un penalty contra ArmenieiFOTO: Sportpictures.eu
Bogdan Stancu a ratat un penalty contra ArmenieiFOTO: Sportpictures.eu

România a învins Armenia cu scorul de 1-0 la capătul unul joc slab, iar calificarea la Mondiale pare o utopie.

Orice meci al naţionalei de fotbal a României este un chin atât pentru suporteri cât şi, parcă, pentru jucători. Nici partida de aseară, contra Armeniei, nu a făcut excepţie, iar rezultatul, chiar dacă pozitiv, ne arată starea în care a ajuns acest sport care altădată era „rege”, iar acum a ajuns un simplu „paj”. Când baţi chinuit, cu 1-0, Armenia, înseamnă că nu ar trebui să ai voie nici măcar să te uiţi la meciurile de la Mondiale, nicidecum să mai ai tupeul să visezi la turneul final.

Cu 27.000 de oameni în tribună – majoritatea, după cum a dezvăluit la TVR Florin Prunea, veniţi cu invitaţii de la sponsorii FRF – românii au început relativ bine, cu o ratare a lui Stancu în minutul 9. Pe cai mari, tricolorii au uitat că apărarea e un element important al fotbalului modern, aşa că Mkhitarian a trecut ca trenul prin gară printre Toşca şi Chiricheş, dar şutul lui, bine plasat, a fost scos in extremis de cel mai bun portar din campionatul Franţei, adică de Tătăruşanu. În minutul 38, stadionul erupe la golul lui Florin Andone, însă a fost doar o alarmă falsă, pentru că ofsdaidul, deşi mic, a fost semnalizat prompt de tuşier.

Repriza a doua începe cu speranţa că purtătorii de tricouri galbene de pe teren sunt şi fotbalişti. Din păcate, am rămas cu speranţa. Inimile tuturor au sărit în minutul 54, atunci când o centrare a lui Benzar a fost lovită cu mâna în careu de un armean liber ca pasărea cerului. Un gest inexpicabil al jucătorului care pentru că mai avea un galben, a luat drumul vestiarului cu o expresie de uimire pe chip pentru care ar putea primi oricând un premiu Oscar. Cum Bogdan Stancu, specialistul penalty-urilor, era pe teren, iar în poarta adversarilor era un portar cu doar două selecţii la naţională, deja vedeam 1-0 pe tabelă înaintea şutului. Numai că realitatea nu mai coincide de mult cu visele atunci când e vorba de naţională. „Turcul” a şutat slab, goal-keeper-ul a respins, iar golul a rămas undeva în aer.

Finalul a fost incendiar, cu echipa noastră în atac şi cu Maxim care a îmbrăcat în minutul 81 tricoul armenilor, împingând în poartă, dar din ofsaid, mingea şutată de Benzar. Balonul ar fi intrat însă şi singur în poartă! Din păcate, neregularitatea a fost clară, astfel că egalul se profila ameninţător. A venit, însă, minutul 1 de prelungiri, când acelaşi Maxim şi-a spălat toate păcatele, împingând în poartă, din trei metri, un şut-centrare ideal al lui Benzar, care a fost cel mai bun om de pe teren.

România a învins cu 1-0, dar rezultatul chiar nu mai contează în lupta pentru calificarea la turneul final, atunci când vezi că principalele rivale au obţinut victorii clare: Danemarca a învins cu 4-0 liderul Polonia, iar Muntenegru a dispus cu 3-0 în Kazahstan.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net