Victor Piţurcă nu crede în proiectul Dinamo. „În cel mult un an se termină totul!”

Ultima actualizare:

    Victor Pițurcă nu e de acord cu transferurile pe bandă rulantăFoto: sportpictures.eu
Victor Pițurcă nu e de acord cu transferurile pe bandă rulantăFoto: sportpictures.eu

Fost selecţioner național, Victor Piţurcă (64 de ani) consideră că noua conducere de la FC Dinamo dovedește lipsă de profesionalism. Antrenorul spune că nu poți alcătui o echipă competitivă atât de repede și nu înțelege cum poți să dai un salariu de 20.000 de euro unui portar de 31 de ani.

Invitat în studioul Digi Sport, antrenorul care a calificat echipa României la turneele finale din 2000 și 2008 ale Campionatului European a zâmbit când s-a pomenit despre obiectivul formației din șoseaua Ștefan cel Mare. „Pentru Dinamo, calificarea în Play-Off nu înseamnă nimic!”.Apoi, tehnicianul a mărturisit că nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă acum cu această echipă: „Dinamo e un club mare şi nu se pot face lucrurile de azi pe mâine. Cred că tot ce se întâmplă acum la Dinamo e total neprofesionist. În momentul ăsta, părerea mea, mai mult de şase luni, un an nu va dura şi se va încheia totul. Dacă au început şi se va întâmpla ce se întâmplă acum. La Dinamo trebuie un proiect”. Fost antrenor la Steaua și Universitatea Craiova, Pițurcă s-a referit la campania de transferări derulată de gruparea alb-roșie din momentul în care și-a schimbat acționarii: „Aduc jucători, nu ştiu pe cine, că e spaniol. Nu ştiu dacă poţi să creezi o echipă aşa, rapid.  Va fi foarte dificil, foarte delicat. Ca să aduci nişte jucători foarte valoroşi la Dinamo trebuie să-i studiezi o lună, două, trei, cinci, şase. Trebuie să te gândeşti la perspectivă, la anii următori. Nu trebuie să se grăbească”. Pițurcă a criticat și politica salarială adoptată de FC Dinamo: „Am văzut că au adus portar cu salariu de 20.000  (n.r. - Tomas Mejias Osorio)... Prea rapid, prea în pripă. Nu mi se pare o treabă profesionistă. Dacă îi cunoaşte Contra, e foarte bine. Ar fi cele mai mari salarii, dacă sunt cele vehiculate. Aş vrea ca Dinamo să ia un portar de 22, 23 de ani, de mare sperspectivă şi să-i dea ăluia 20.000 pe lună, dar să ştie că în trei, patru ani poate să ia şapte, opt, zece milioane de euro pe el. Dar dacă e gândirea lor asta... Nu văd jucătorii ăştia care au venit acum la Dinamo jucători aşa mari, jucători aşa buni. Fără să-i cunosc. Eu când am mers la Craiova am stat vreo trei luni, zi şi noapte, să caut jucători. Jucători buni sunt foarte greu de găsit, dacă vrei să câştigi campionatul şi să te duci în Champions League", a concluzionat Piţurcă.

Cosmin Contra îi asigură pe suporteri că rezultatele vor apărea

Numit antrenor principal la FC Dinamo la sfârșitul verii trecute, Cosmin Contra a transmis un mesaj suporterilor echipei bucureștene în care le-a spus ca va munci cât mai mult pentru ca gruparea alb-roșie să revină în prim-planul fotbalului românesc. După ce a spus că îi e dor de suporteri, Contra a precizat că transferurile la Dinamo nu s-au încheiat.  Și că se încearcă și aducerea unor jucători români. „Am avut norocul ca directorul sportiv Rufo să se mişte foarte repede împreună cu cei care îl ajută şi să putem aduce şase jucători în această săptămână. Aşteptăm de la ei ca jocul echipei să se îmbunătăţească foarte repede, să înceapă să vină şi rezultatele. Jucătorii tineri să crească mult mai repede alături de ei şi această îmbinare între experienţă şi tinereţe să aibă un numitor comun, Dinamo să revină acolo unde îi este locul, între primele echipe din România. Cred că noii jucători ştiu unde au venit. Cu toţi cei cu care am vorbit să-i fac să vină la Dinamo, am încercat să-i fac să înţeleagă ceea ce înseamnă Dinamo. Ei ştiu la ce echipă au ajuns şi sunt sigur că unii dintre ei se vor adapta mai repede.  Alţii poate vor avea nevoie de mai mult timp. Sper din toată inima ca eu să reuşesc să formez o echipă în cât mai scurt timp. Vom încerca să vedem ce ne mai lipseşte în angrenajul echipei, avem discuţii şi cu doi-trei jucători români, aş dori din toată inima ca aceaste negocieri să se ducă la bun sfârşit şi să aducem şi doi jucători de valoare din campionatul României. Nu este uşor, dar vom încerca şi lucrul ăsta şi, în funcţie de necesităţile echipei", a spus Contra.

Fotbaliștii transferați de FC Dinamo în ultimele săptămâniVlad Achim (Viitorul) - mijlocaș, 31 de aniJanusz Gol (Cracovia)  - mijlocaș, 34 de aniIsmael Lopez Blanco (Tenerife) - fundaș, 30 de aniAlexander David Gonzalez (Mirandes) - fundaș, 28 de aniAdam Nemec (Pafos) - atacant, 34 de aniBorja Valle Balonga (Deportivo) - mijlocaș, 28 de aniJuan Camara (Jagiellonia) -  mijlocaș, 26 de ani

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net