Vești bune: delegaţia Concordiei Chiajna se întoarce acasă sâmbătă seară

Ultima actualizare:

    Haosul de pe străzile Istanbulului pune în pericol disputarea finalei Cupei LigiiFoto: ilfovsport.ro
Haosul de pe străzile Istanbulului pune în pericol disputarea finalei Cupei LigiiFoto: ilfovsport.ro

Delegaţia Concordiei Chiajna a plecat sâmbătă, în jurul orei 15.00, de la hotel Park Inn Radison spre aeroportul Ataturk din Istanbul pentru a reveni în ţară după cantonamentul efectuat la Bolu.

UPDATE 22:10 Jucătorii și staff-ul celor de la Concordia Chiajna au ajuns în București, cu o aeronavă TAROM, care a adus acasă primii 130 de români blocați în Turcia.

La ora 16.25 (ora locală) va pleca spre Istanbul cursa regulată operată de compania TAROM, returul spre Bucureşti va pleca în jurul orei 20.00. Prin această cursă se va repatria un număr de 131 de cetăţeni români, printre care şi pasagerii cursei TAROM de dimineaţă, care a fost anulată.

Suplimentar, urmare demersurilor complexe ale Celulei de criză a Ministerului Afacerilor Externe, este în curs de organizare  un zbor umanitar al companiei TAROM, costurile aferente fiind suportate din fondul special prevăzut în bugetul MAE pentru gestionarea situaţilor de criză.

MAE nu precizează ora la care această cursă va decola din Istanbul, însă, potrivit unor cetăţeni români care se află pe aeroportul Ataturk şi care au intrat în legătură cu posturile de televiziune din România, echipa consulară de pe aeroport i-a informat că vor putea pleca spre casă în jurul orei 2.00.

Concordia Chiajna a efectuat un stagiu de pregătire în localitatea Bolu din Turcia, iar vineri ar fi trebuit să revină în România. Concordia va juca, duminică, de la ora 20.00, pe Arena Naţională din Capitală, finala Cupei Ligii României împotriva formaţiei Steaua Bucureşti.

Vineri seară, autorităţile turce au anunţat că un puci este în curs în ţară. Militarii rebeli au anunţat că au preluat controlul, dar au fost respinşi, după câteva ore. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a îndemnat populaţia să iasă pe străzi, pentru a apăra Guvernul.

Cel puţin 161 de oameni au fost ucişi, iar alţi 1.500 au fost arestaţi în ciocnirile din noaptea de vineri spre sâmbătă. Aproape 3.000 de militari au fost arestaţi în legătură cu tentativa de lovitură de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net