A venit ziua decisivă la Dinamo. Vin banii, sau pleacă jucătorii?

Ultima actualizare:

    Camara ar putea ajunge la Craiova dacă va pleca de la DinamoFOTO: Sportpictures.eu
Camara ar putea ajunge la Craiova dacă va pleca de la DinamoFOTO: Sportpictures.eu

Mințiți constant de aproape 6 luni de conducătorii iberici, principalii jucători de la Dinamo sunt deciși să pună piciorul în prag. Dacă azi nu le va intra în conturi măcar un salariu restant - deși li s-au promis două - fotbaliștii au anunțat deja că nu se vor mai prezenta la antrenamente.

Semnalul a fost dat de luni seară, când Ionel Gane a anunțat că a avut o întâlnire, alături de câțiva jucători, cu preşedintele executiv al FC Dinamo, Dorin Şerdean, şi cu Cornel Ţălnar, iar aceştia i-au transmis că până vineri se va plăti un salariu sau două. ”Nu a venit niciun ban, aşa cum am terminat anul, aşa l-am început. Am avut o întâlnire cu Şerdean şi Ţălnar şi ne-au spus că până vineri o să se plătească un salariu sau două. Le-am transmis că nu credem nimic, că ce a făcut Cortacero a fost josnic. A spus de fiecare dată că plătește, a zis că până pe 1 ianuarie vor avea jucătorii banii în cont. Le-a dat mesaje private, le-a promis asta. Dacă nu se întâmplă asta e foarte grav. Este o mare stare de îngrijorare în rândul nostru, băieţii au fost fără bani de sărbători, sunt nemulţumiţi", a declarat Gane la Digisport. Apoi, a recunoscut că este de așteptat ca o parte dintre jucători să plece de la echipă dacă nu vor primi ceea ce li s-a promis. În special străinii, iar doi dintre aceștia, Juan Camara și Aleix Garcia au anunțat că nu se vor mai antrena până când nu-și primesc salariile cuvenite. Mai mult decât atât, au absentat ieri de la vizita medicală.

Căpitanul dinamoviștilor, Ante Puljic, a vorbit ieri despre situația de la Dinamo, care nu e deloc roză: ”M-am gândit mult ce să fac, nu am luat o decizie, însă în scurt timp o voi face. Dacă văd că mulți jucători pleacă, sunt șanse mari ca și eu să plec. Avem promisiuni că până vineri vor veni niște bani. Promisiunile sunt din partea lui Șerdean și Țălnar, au promis că vor face rost de bani și ne vor achita două salarii. Vom vedea atunci. Nu știu de unde sunt banii, nu cred că de la Pablo. Dacă nu ne dau banii, cu siguranță săptămâna viitoare Dinamo va pierde jucători. Și poate jucători importanți. Asta e problema. Sunt zile importante. Sunt multe promisiuni", a declarat Puljic.

Din câte se pare, e vorba doar de cei străini, pentru că românilor le-a fost achitat câte un salariu de către suporterii din Peluza Cătălin Hâldan. ”DDB a achitat astăzi un salariu jucătorilor de la prima echipă, a căror situaţie contractuală cu Dinamo este un pic mai limpede, cum sunt Andrei Bani, Valentin Borcea, Robert Moldoveanu, Ricardo Grigore şi alţi câini de-ai noştri", a anunţat DDB pe Facebook miercuri.

Nu doar fotbaliștii așteaptă cu nerăbdare ziua de azi, ci și medicul echipei, Bătineanu. Acesta a revenit la echipă și a anunțat că dacă vineri nu primește mesaj că i-au intrat banii în cont, va pleca definitiv și echipa va rămâne și fără doctor. ”El a plecat, l-am rugat să rămână până vineri. Dacă se plătește ceva, poate să rămână. E și în situația în care nu are medicamente, multe lucruri pentru noi. Am înțeles că îi vor achita și lui. Avem masă asigurată după antrenamente, avem strictul necesar. Problema e că pleacă angajați, pleacă oameni din club, nu doar jucători. Deocamdată, la bucătărie își fac treaba. Din ce știu eu, angajații au mai primit câte un salariu. Nu au restanțe de 5 luni”, a mai spus Gane.

Lotul actual al lui Dinamo

Portari: Mejias Osorio, Mihai Eşanu, Aleksander Mitrovic

Fundaşi: Andrei Radu, Marco Ehmann, Ricardo Grigore, Florin Bejan, Ante Puljic

Mijlocaşi: Deian Sorescu, Diego Fabbrini, Alexandru Răuță, Paul Anton, Ionuţ Şerban, Valentin Borcea, Geani Creţu, Ahmed Bani, Janusz Gol, Vlad Achim, Andreas Mihaiu, Andrei Blejdea

Atacanţi: Magaye Gueye, Adam Nemec, Cătălin Măgureanu, Robert Moldoveanu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net