A vândut Trabanturi în tinereţe

Ultima actualizare:

    Nawałka se descurcă mai bine ca antrenor decât ca om de afaceriFoto: Guliver/ GettyImages
Nawałka se descurcă mai bine ca antrenor decât ca om de afaceriFoto: Guliver/ GettyImages

Românii au un meci crucial în calificările la CM 2018, polonezii fiind favoriţii grupei. Din 2013, ei îl au ca selecţioner pe Nawałka, tehnician care după ce a renunţat la fotbal ca jucător a încercat tot felul de afaceri.

Selecţionerul Poloniei, Adam Nawałka, a fost un mijlocaş apreciat, ce aproape un deceniu a evoluat la Wisla Cracovia. A activat la naţionala ţării sale, a marcat o dată, dar retragerea a avut loc de la o formaţie anonimă Polish - American Eagles, un club amator din America. Era în 1988, iar perioada de tranziţie, schimbarea regimului politic, l-a găsit fără un viitor stabil financiar.

A plecat înapoi în Statele Unite ale Americii, a muncit, a strâns bani şi a revenit în Polonia. Aici a avut diverse afaceri. “În Cracovia vindea Trabanturi, dotate cu motor de VW Polo. Apoi, a avut un magazin unde cormecializa blugi şi a urmat un altul, doar cu cosmetice”, a povestit în trecut Andrzej Iwan, fost coleg mulţi ani cu Nawałka la Wisla.

Au trecut opt ani între momentul în care şi-a încheiat cariera de fotbalist şi a început-o pe cea de antrenor. “A lăsat afacerile. Dragostea pentru fotbal a fost mai puternică”, a completat ex-coechiperul actualului selecţioner al Poloniei.

A condus mai multe formaţii din ţara sa, printre care şi marea sa dragoste Wisla Cracovia, iar din 2013 a preluat naţionala. “E un perfecţionist, îşi notează totul şi e un sufletist. A avut grijă de colegii săi. Îmi aduc aminte că din tot lotul nostru, la Wisla, era singurul care nu bea alcool, doar ocazional servea un pahar de şampanie”, l-a descris Andrzej Iwan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net