Van Gaal a făcut spectacol în Brazilia. Crezi că a fost cel mai bun antrenor de la Mondial?

Ultima actualizare:

    Louis van Gaal a predat o lecţie despre ce înseamnă să fii selecţioner şi a plecat la Manchester United
Louis van Gaal a predat o lecţie despre ce înseamnă să fii selecţioner şi a plecat la Manchester United

Dacă există titlurile de portarul Mondialului, golgheterul Mondialului sau cel mai bun debutant al Mondialului, de ce n-ar exista şi antrenorul Mondialului? La acest capitol, un singur om a impresionat: Louis Van Gaal.

Strateg genial, inspirat în selecţie, curajos în alcătuirea primului 11, vizionar în schimbarea portarilor la penalty-uri, charismatic in relaţia cu elevii săi şi caracter frumos dând pentru prima dată în istorie posibilitatea tuturor celor 23 de jucători din lot să bifeze minute la turneul final, selecţionerul Olandei merită premiul cu prisosinţă. S-a descurcat impecabil şi a predat o lecţie de antrenorat, deşi la 62 de ani a fost primul său Campionat Mondial din carieră, iar mulţi au vorbit despre o posibilă lipsă de experienţă la acest nivel. Cireaşa a fost pusă pe tort în minutul 93 al partidei cu Brazilia, când l-a introdus pe teren pe Vorm, al treilea portar din lot, singurul care nu jucase deloc în Brazilia. După finala mică, fostul de acum selecţioner olandez, viitor antrenor al lui Manchester United, a fost foarte bucuros pentru performanţa obţinută.

"În trei zile a trebuit să trecem peste decepţia eliminării cu Argentina. Plecam cu un dezavantaj în faţa ţării gazdă, care a dispus de o zi suplimentară pentru a se pregăti. Voiam locul trei şi am reuşit să-l obţinem. Am marcat 15 goluri în şapte meciuri. Putem considera că turneul nostru final a fost foarte reuşit. Sunt mândru de jucătorii mei şi de staff-ul meu. Meritam mai mult. Visul meu era să devin campion mondial. Şi era posibil. E frustrant cum am fost eliminaţi în semifinale. Suntem pe locul trei, avem medalii şi am încheiat cu victorie. Echipa a fost extraordinară. Jucătorii au fost solidari şi mi-au făcut munca mai uşoară", a declarat Van Gaal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net