Va reuși FCSB o nouă minune în Liga Europa?

Ultima actualizare:

    Dennis ManFOTO: Sportpictures.eu
Dennis ManFOTO: Sportpictures.eu

O nouă zi de joi, o nouă zi de emoții pentru fanii echipelor românești din tururile preliminare ale Ligii Europa. FCSB și CFR Cluj vor lupta diseară pentru calificarea în play-off-ul competiției, dar situația bucureștenilor pare disperată.

Cea mai mare incertitudine plutește deasupra meciului dintre FCSB și Slovan Liberec. Programată diseară, de la ora 20.30, partida ar putea fi amânată pentru sâmbătă, dacă UEFA va admite cererea celor de la FCSB. Deocamdată, răspunsul forului european nu a venit. Evident, toată această situație e cauzată de îmbolnăvirea în masă a jucătorilor bucureștenilor. Aceștia aveau ieri, înainte de sosirea rezultatelor testelor efectuate la clinica din București agreată de UEFA, nu mai puțin de 14 jucători infectați! Alexandru Buziuc, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan, Valentin Creţu şi Marius Briceag au fost depistați pozitiv la controlul efectuat marți de club, separate de cerința forului continental, în timp ce Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru şi Andrei Miron erau bolnavi de săptămâna trecută. Nu e mai puțin adevărat că la controlul de marți căpitanul Florin Tănase a fost negativ, însă acest rezultat nu are nici o valoare dacă nu va fi confirmat de testarea de miercuri. De asemenea, există șansa ca la ultimul control să se mai descopere că s-au mai vindecat alți câțiva fotbaliști aflați pe lista indisponibilor, pentru a juca în competițiile organizate de UEFA fiind necesar un singur test negativ, nu două consecutive, ca în Liga 1.

UEFA ar putea amâna meciul pentru sâmbătă

Dacă toți bolnavii, mai puțin Tănase, ar fi reconfirmați pozitiv, atunci echipa pe care ar putea-o alinia FCSB contra celor de la Liberec ar fi următoarea: Straton - Pantea, Simion, Cană, Panțâru - Fl. Tănase, Perianu, R. Ion - Man, Ad. Petre, Horșia. Problema este că la nivelul rezervelor echipa noastră va fi descoperită serios. De acest lucru e conștient și tehnicianul oaspeților, Pavel Hoftych, care știe că șansele echipei sale cresc cu fiecare absență a românilor. ”Trebuie să fim pregătiți pentru orice, nu este știință aici, apar schimbări în permanență. Dacă adversarul ar fi avut la dispoziție întreg lotul, cu siguranță că am fi avut șansa a doua. Șansele noastre ar fi fost mici, având în vedere că se joacă o singură manșă, dar acum consider că șansele s-au egalizat. Totuși, nu pot spune că suntem favoriți. Este clar că ne-au crescut șansele, dar, indiferent de jucătorii pe care îi va folosi adversarul, tot sunt jucători de calitate”, a declarat Pavel Hoftych la sosirea în România.

Dacă UEFA va decide să amâne meciul, acesta se va disputa sâmbătă, până atunci jucătorii bolnavi putând să efectueze alte teste Covid în speranța că se vor vindeca în timp util pentru a juca.

Învingătoarea acestui meci va juca împotriva învingătoarei partidei dintre APOEL (Cipru) şi Zrinjski (Bosnia şi Herţegovina).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net