"Vă blestem să nu mai câştigaţi nimic în Europa 100 de ani!" Vezi de ce a pierdut Benfica finala cu Chelsea! Portughezii sunt distruşi!

Citeste tot despre: 

Benfica Lisabona se poate considera în aceste momente cea mai ghinionistă echipă din lume. După ce în urmă cu trei zile a pierdut campionatul în minutul 90+2, în faţa lui FC Porto, la Amsterdam, "Vulturii" au pierdut a şaptea finală europeană la rând, în faţa lui Chelsea, în minutul 90+3. Toată lumea dă acum vina pe un blestem al unui fost antrenor din anii '60.

Maghiarul de origine evreiască, Bella Guttmann, a fost antrenorul Benficăi între 1959 şi 1962, câştigând în ultimii doi dintre aceşti ani de fiecare dată Liga Campionilor. În 1962, Guttmann a cerut o mărire de salariu pentru performanţele sale, dar portughezii nu doar că l-au refuzat, dar l-au şi dat afară pentru impertinenţa de a avea această pretenţie. Ungurul a plecat furios, dar a plasat asupra Benficăi un blestem uluitor. "Să dea Dumnezeu să nu mai câştigaţi niciun trofeu european timp de 100 de ani!", a spus Guttmann, dar nimeni n-a crezut că aşa ceva este posibil. Între timp, Benfica a jucat şapte finale europene, cinci de Cupa/Liga Campionilor şi două de Cupa UEFA/Liga Europa, toate pierdute. Acum nimeni nu mai râde de blestemul lui Guttmann, ci se înfioară.

CLIIMA20130516_0053_1.jpg

Bella Guttmann - Getty Images

"Vrăjitorul" Bella Guttmann, pe când o antrena pe Benfica

Ca sa-l rupă, marele Eusebio a mers în 1990, înainte de finala de Cupa Campionilor cu Milan, la mormântul ungurului pentru a se închina şi a-i cere lui Guttmann să-i ierte. Nu prea i-a ajutat pentru că Benfica a pierdut şi acea finală. Interesant este că ungurul s-a blestemat parcă şi pe el însuşi odată cu echipa. Deşi a mai atrenat 11 ani după despărţirea de "Vulturi", Guttmann n-a mai câştigat nici el vreun trofeu ca tehnician. Asta chiar dacă a mai stat pe banca a şapte echipe, pentru un sezon chiar la Benfica, unde a revenit în 1965 pentru doar o jumătate de sezon.

CLIIMA20130516_0048_1.jpg

Suporteri Benfica

Fanii Benficăi erau dărâmaţi la finalul meciului.

Cel mai dramatic pentru Benfica este însă acum faptul că s-a scurs doar jumătate din "pedeapsa" impusă de Guttmann. Dacă o ţin tot aşa, "Vulturii" vor câştiga din nou un trofeu european abia după anul 2062.

Jucătorii portughezilor, în frunte cu Oscar Cardozo, au izbucnit în lacrimi după această nouă tragedie.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1