Urmează o nouă restructurare în fotbalul românesc? (P)

Ultima actualizare:

    Burleanu ar putea fi constrâns să restrângă Liga 2
Burleanu ar putea fi constrâns să restrângă Liga 2

De când a preluat președinția Federației Române de Fotbal în 2014, Răzvan Burleanu a fost implicat în numeroase scandaluri și și-a creat mulți „inamici”, iar la cum decurg lucrurile în eșaloanele inferioare, este posibil ca situația să nu se liniștească, ba din contră, să avem parte de noi episoade negative ce ar putea cântări enorm în ceea ce priveștedirecția pe care o va lua fotbalul la noi în țară.

FRF a schimbat formatul Ligii 2 înainte de începerea sezonului competițional 2016-2017. În loc de două serii cu câte 13-14 formații, s-a trecut la o singură divizie cu 20 de echipe – deși inițial se intenționase formarea unui campionat compus din 22 de participante.

Problemele financiare au cauzat însă victime, și în momentul de față s-a ajuns în situația ca numai o formație să retrogradeze din divizie și nu 5, întrucât 4 dintre echipele înscrise la începutul sezonului actual de Liga 2 s-au retras deja din campionat, iar sezonul încă nu este încheiat!

simeon stalpnicul png

CLASAMENT COMPLET: http://www.clasament-fotbal.com/romania/liga-2

Clasament-Fotbal.com este un portal care furnizează în mod complet gratuit statistici avansate și scoruri live din peste 1000 de competiții fotbalistice, dar și ponturi matematice, în fiecare zi! Utilizatorii pot vota pronosticurile probabile, pot interacționa cu ceilalți pariori pe chat și pot participa în cadrul concursului de pariuri, care pune la bătaie premii lunare în valoare de 500 RON!

Şoimii Pâncota şi ACS Berceni și-au anunțat retragerea înainte de terminarea turului, fapt pentru care toate rezultatele înregistrate în partidele jucate au fost anulate,cele două formații pierzând astfel toate meciurile la masa verde, cu scorul de 0-3.

La sfârșitul lunii februarie, alte două echipe au renunțat la participarea în Liga 2:CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni. Pentru că cele două formații au apucat să joace în retur, rezultate lor din prima parte de sezonului vor rămâne în picioare. Problema este că retrogradările premature ar putea continua în eșalonul secund al fotbalului românesc.

simeon stalpnicul png

Luând în considerare ultimele întâmplări, ne putem gândi că structura campionatului falimentar ar putea să se restrângă după încheierea acestui sezon. Nu ar fi exclus ca în sezonul 2017-2018 să avem numai 14 echipe la start, adică la fel cum se întâmplă în Liga 1. În prezent, costurile operaționale sunt mult mai mari decât pe vremea în care divizia secundă era împărțită în două serii, în funcție de criterii geografice.

Deși Burleanu declarase că drepturile de televizare cel puțin se vor dubla, odată cu schimbarea formatului competițional, licitația nu a decurs deloc bine, iar pachetele vândute au adus aceeași sumă ca și în anul precedent, și anume: 350.000 de Euro pe sezon, de repartizat la 20 de echipe.

Fiecare formația urma să primească 17.500 de Euro pe sezon, în condițiile în care au apărut deplasări mult mai lungi decât în anii precedenți și alte costuri ridicate. Așadar, se poate spune că soarta competiției a fost sortită eșecului încă de la început. Ce se va întâmpla la anul? Poate că este mai bine să nici nu ne gândim…

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net