Urmează al treilea an de suferință pentru Dinamo?

dinamo_zid.jpg

Dinamoviștii sunt cu spatele la zid
Dinamoviștii sunt cu spatele la zid
FOTO: Sportpictures
Citeste tot despre: 

Toți suporterii dinamoviști s-au bucurat că Dinamo a scăpat de retrogradarea directă, dar uneori drumul în liga secundă e cea mai ușoară cale spre renaștere. Managerul sportiv al “câinilor”, Mario Nicolae a tras un semnal de alarmă foarte serios.

Acțiunile fanilor dinamoviști de a strânge bani pentru plata licenței și a salariilor jucătorilor, practic pentru a asigura supraviețuirea în Liga 1 a echipei care pe vremuri scria istorie în fotbalul românesc a făcut înconjurul planetei. Iar demersurile lor, făcute cu mari sacrificii personale ale fiecărui membru DDB, au mari sorți de izbândă, astfel că sunt șanse foarte mari ca și anul viitor Dinamo să continue pe prima scenă a fotbalului românesc. Problemele încep, însă, exact din acest motiv. Pentru că este foarte scump să ții în viață o echipă pe prima scenă și pentru că deja încep să fie trase primele semnale de alarmă din interiorul clubului. Mario Nicolae, directorul sportiv al ”câinilor”, a atins aceste aspecte într-un interviu acordat celor de la ”Gazeta Sporturilor” în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul clubului. „Situația lui Dinamo e în ceață, trebuie să vedem ce plan abordăm. Ne bucurăm acum, suntem aproape de a ne salva, dar cum abordăm viitorul?! Am scăpat o dată, anul trecut, mai scăpăm și acum, însă la anul, dacă vom continua la fel, nu știu cum am mai putea să ne salvăm”, a declarat oficialul bucureștenilor. El a avertizat că formația nu își va mai permite jucători scumpi, astfel că și din punct de vedere sportiv vor fi serioase probleme. ”Jumătate din lot pleacă. Nu dăm noi afară, dar vorbim de salarii pe care Dinamo nu și le va mai putea permite, apoi dorința jucătorilor. Dinamo nu trebuie să intre în al treilea an de suferință, fiindcă ar putea fi fatal. Dacă nu luăm măsuri, să construim sănătos pe un buget mic, dar corect, riscăm colapsul”, a mai spus Mario Nicolae. 
Cu două etape înaintea finalului play-out-ului, Dinamo ocupă locul 5, fiind scăpată matematic de retrogradarea directă. Totuși, bucureștenii continuă cursa pentru evitarea barajului de menținere în prima divizie. Ei mai au de jucat cu FC Argeș (d) și Chindia Târgoviște (a), având nevoie de patru puncte pentru a fi siguri de rămânerea pe prima scenă.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1