Urmărit pentru datorii fostul patron al echipei AC Milan a dispărut

li-yonghong-acmilan-patron-chinez-datorii.jpg

Li Yonghong prezintă tricoul cu numele său pe spate
Li Yonghong a fost o vreme patronul echipei AC Milan
Foto: EPA
Citeste tot despre: 

Fost patron al echipei de fotbal AC Milan, omul de afaceri chinez Li Yonghong, a fost trecut de un tribunal de Hubei pe o listă a persoanelor care nu prezintă încredere din cazua datoriilor, instanţa ordonând totodată să-i fie reţinut paşaportul, informează marca.com, care citează presa chineză. Însă locul în care se află Li, rezident în Hong Kong, este necunoscut.

Asiaticul a făcut datorii în special atunci când a împrumutat bani pentru a cumpăra echipa de fotbal AC Milan. El datorează 8,7 milioane de dolari unei companii din Hubei, iar alte 1,7 milioane de dolari pentru plata unor amenzi. Multe dintre afacerile sale, inclusiv Shenzhen Jie Ande, cea mai importantă societate deţinută, au intrat în faliment, după ce nu a rambursat împrumuturi luate de la bănci. De asemenea, Li datorează 60 de milioane de dolari băncii Jiangsu Bank, pe numele său fiind înregistrate şi alte plângeri. "Li nu are bunuri care se fie confiscate şi nici sume de bani pentru a-şi plăti datoriile", a preciat instanţa, care a adăugat că nu există automobile înregistrate pe numele lui.

Li Yonghong și-a făcut o intrare surprinzătoare în fotbal în 2017, când a cumpărat clubul AC Milan de la fostul premier italian Silvio Berlusconi. Omul de afaceri chinez a pierdut controlul grupării în iulie, în favoarea fondului de investiţii Elliott, căruia nu a putut să-i achite o datorie de 32 de milioane de euro.

Loading...