UPDATE Decizia în Dosarul Transferurilor se dă cu o zi înaintea alegerilor FRF!

Ultima actualizare:

La Curtea de Apel a avut loc cel de-al 67-lea termen în acest dosar, însă s-a decis ca răspunsul final să fie dat săptămâna viitoare. Opt personaje au fost cercetate, dar managerul Stelei Meme Stoica a scăpat, faptele sale fiind prescrise. În schimb, George Copos riscă o pedeapsă între 1 şi 5 ani, Cristi Borcea şi Victor Becali câte 7 ani, Ioan Becali - 8 ani, iar Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu - câte trei ani cu suspendare.

Ei sunt învinuiţi că au produs statului şi mai multor cluburi un prejudiciu de peste 11.5 milioane de dolari.

Gică Popescu, în pericol pentru şefia FRF?

Gică Popescu, fost mare fotbalist şi totodată omul cu cele mai mari şanse să devină noul preşedinte al FRF, riscă să nu mai poată participa la alegerile din data de 5 martie. Totul depinde de decizia finală în „Dosarul Transferurilor" şi dacă pedeapsa cerută, de trei ani cu suspendare, va rămâne valabilă. Practic, „Baciul" va avea cazier şi-n acest caz nu poate candida pentru a prelua scaunul lui Sandu.

Istoric "Dosarul Transferurilor":

În mai anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti în 12 noiembrie 2012.

Potrivit motivării deciziei ICCJ de rejudecare a cauzei, Curtea de Apel Bucureşti a respins toate probele cerute în dosarul transferurilor de jucători, nu i-a ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005:

Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la Rapid la clubul sud-coreean Pohang SteelersIulian Arhire - de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999Ionel Ganea - de la Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999Paul Codrea - de la Dinamo (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo la Dinamo Kiev din UcrainaBogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo la Deportivo AlavesNicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax AmsterdamLucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos AtenaFlorin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid la GalatasarayDan Alexa - de la Dinamo la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo la Chunnam Dragons din Coreea de Sud

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net