Unicul Cristiano Ronaldo! „Triplă” istorică pentru atacantul lui Juventus

ron.jpg

Cristiano Ronaldo, sărbătorind titlul cucerit cu Juventus
Citeste tot despre: 

Portughezul a devenit primul fotbalist din lume care câștigă titlul în Anglia, Spania și Italia.

Juventus      Serie A (1), Supercupa Italiei (1)La 34 de ani, Cristiano Ronaldo a cucerit o nouă redută. Triumfător în Serie A cu Juventus Torino, starul lusitan a reușit o performanță cu care se mai poate lăuda doar conaționalul Mourinho, dar în calitate de antrenor.

Campion de trei ori în Anglia cu Manchester United (2007, 2008, 2009) și în două rânduri în Spania cu Real Madrid (2012, 2017), Ronaldo s-a mutat vara trecută în Italia cu gândul de a-și îmbogăți cununa de lauri. Cu CR7 marcator a 19 goluri, „Bătrâna Doamnă” din Torino a defilat în campionat, încheind conturile cu cinci runde înainte de finiș, acesta fiind al optulea titlu consecutiv în Serie A pentru Juventus. E un record absolut al alb-negrilor în campionatele tari ale Europei, nici o altă formație din „Big 5” (Anglia, Germania, Italia, Spania și Franța) nereușind să lege opt trofee interne. Cărțile de istorie s-au deschis și pentru Cristiano Ronaldo, portughezul devenind primul fotbalist care se impune în Premier League, La Liga și Serie A, trei dintre cele cinci ligi de top. Ar mai fi cineva care se poate lăuda cu o asemenea performanță, dar nu ca jucător, ci ca antrenor. E vorba despre un alt portughez, celebrul Jose Mourinho, campion cu Chelsea, Inter Milano și Real Madrid. „Dacă voi rămâne la Juventus și la anul? O mie la sută”, a declarat Cristiano Ronaldo după meciul de sâmbătă cu Fiorentina (2-1), punând capăt speculațiilor care îl dădeau plecat de la Juventus în această vară.

 

Al 30-lea trofeu din cariera lui Ronaldo

Echipă                             Trofee

Sporting Lisabona             Supercupa Portugaliei (1)

Manchester United           Premier League (3), Cupa Angliei (1), Cupa Ligii Angliei (1), Supercupa Angliei (1), Liga Campionilor                                        (1), CM al Cluburilor (1)

Real Madrid                      La Liga (2), Cupa Spaniei (2), Supercupa Spaniei (2), Liga Campionilor (4), Supercupa Europei (2),                                          CM al Cluburilor (3)

Juventus                          Serie A (1), Supercupa Italiei (1)

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1