Un român a ajuns în templul Barcelonei

Citeste tot despre: 

Singura şansă ca un român să joace pe stadionul Barcelonei e din postura de adversar. Săpunaru, Torje, Marica sau Rusescu au o dată pe an ocazia asta, pentru că evoluează în Primera, dar pentru românii din eşaloanele secunde, şansele sunt de unu la un milion. Un compatriot şi-a îndeplinit însă acest vis.

Cine s-a uitat marţi seara la Barcelona - Cartagena, 3-0, a avut un şoc. La citirea echipelor, în poarta micuţei echipe din Liga a III-a a luat loc George Savu, un nume puţin cunoscut microbiştilor români. Aflat de doar un an şi jumătate în Spania, portarul de 30 de ani a fost desemnat să apere reduta Cartagenei în returul din Cupa Spaniei.

Românul pe Nou Camp într-o poză care va rămâne la loc de cinste în albumul personal

CLIIMA20131218_0265_1.jpg

Portarul român al Cartagenei s-a descurcat foarte bine în faţa „extratereştrilor” Barcelonei

„Cu toţii ne-am îndeplinit un vis la acest joc. Eu trebuia să apăr în ambele meciuri, dar pentru că am căzut cu Barcelona, antrenorul a propus să jucăm toţi şi să-l las şi pe celălalt portar un joc. Am ales eu să apăr în retur, pe Camp Nou, e clar", ne-a declarat, în exclusivitate, George Savu, care în România a mai jucat la Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna şi Victoria Brăneşti. Acesta ne-a spus şi cum a trăit el meciul, dar şi cum i-a văzut pe coloşii catalani.

Delegaţia micuţei echipe din Cartagena a făcut o fotografie de grup pe Nou Camp

CLIIMA20131218_0266_1.jpg

Portarul român al Cartagenei s-a descurcat foarte bine în faţa „extratereştrilor” Barcelonei

„Din fericire, apărarea a jucat foarte bine şi nu m-am făcut de râs. Am luat doar trei goluri şi e foarte bine având în vedere că Barcelona poate să-i dea oricui şase sau şapte. Sincer, şi eu credeam că cei de la Barca sunt nişte extratereştri, dar sunt nişte băieţi foarte de treabă. Chiar am fost surprins. Am reuşit să fac schimb de tricou cu Pinto, portarul lor, dar mi-ar fi plăcut să joace Valdes, pentru că el e preferatul meu. Apoi, Puyol e un băiat de nota 10", a afirmat Savu.

George Savu în acţiune contra Barcelonei

CLIIMA20131218_0264_1.jpg

Portarul român al Cartagenei s-a descurcat foarte bine în faţa „extratereştrilor” Barcelonei

Acesta a ajuns în Spania în urmă cu aproximativ un an. La început, bucureşteanul a fost singur pe meleaguri străine. Lucrurile s-au schimbat de la începutul lui 2013, când le-a adus lângă el şi pe soţie, Adina, şi pe cei doi copii, un băieţel de cinci ani şi jumătate, şi o fetiţă în vârstă de 3 ani. Băieţelul i-a moştenit pasiunea pentru fotbal, la un an deja mănuşa de portar fiind jucăria lui preferată.

S-a pozat cu Iniesta în chiloţi

CLIIMA20131218_0267_1.jpg

Portarul român al Cartagenei s-a descurcat foarte bine în faţa „extratereştrilor” Barcelonei


La finalul meciului, toţi jucătorii Cartagenei au sărit la vestiare pe mult mai celebri lor adversari, dezbrăcându-i de tricouri şi chiar de şorturi. Apoi, fiecare a vrut să facă poze cu fiecare, iar George Savu a apucat să se fotografieze cu campionul mondial Iniesta. Acesta n-a avut nicio problemă să se afişeze în chiloţi, între cei doi portari ai echipei din Liga a III-a, Savu, în dreapta, şi Raffa, cel în costum.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1