Un restaurant a "furat" identitatea lui "U" Cluj

Ultima actualizare:

    Din retur, dacă lucrurile nu se lămuresc, fotbaliștii lui ”U”Cluj nu se vor mai autointitula ”șepcile roșii”Foto: Mediafax
Din retur, dacă lucrurile nu se lămuresc, fotbaliștii lui ”U”Cluj nu se vor mai autointitula ”șepcile roșii”Foto: Mediafax

Ministerul Apărării a deschis o adevărată „Cutie a Pandorei” deposedând Steaua de emblemă şi culori. Oricine ştie acum că poate crea probleme cluburilor de fotbal nepuse la punct, prin simpla înregistrare oficială a unor sigle, slogane sau denumiri simbolice.

E şi cazul Universităţii Cluj, ai cărei suporteri şi jucători sunt recunoscuţi de zeci de ani ca „Şepcile roşii”. În vâltoarea problemelor cotidiene, niciunul dintre conducătorii care s-au perindat la club de-a lungul timpului nu s-a gândit însă să transforme acest slogan în marcă înregistrată. În schimb, cu toţii s-au folosit de denumire, pe care au inscripţionat-o pe tricouri, maşini, stadion şi pe toate materiale promoţionale. O minte diabolică, dar fără îndoială ascuţită, a sesizat hiba clujenilor şi a speculat-o.

Un anume Gheorghe Giani Fatol, patron de restaurant în oraş, a mers la OSIM şi a înregistrat „Şepcile roşii” ca nume oficial pentru afecerea lui. Odată realizat acest pas, personajul a cerut legitim Universităţii să şteargă această sintagmă de pe autocar şi de pe echipamentele de joc, pentru că acum îi aparţine de drept lui.

Cel mai grav este că şefii clubului de fotbal trebuie fie să se conformeze, fie să cadă la pace cu patronul de restaurant, contra unei sume de bani. Cel mai probabil, afaceristul asta a şi urmărit, la fel ca şi MApN-ul în cazul Stelei, adică să mai obţină uşor câţiva euro, dintr-o situaţie delicată. ”E ceva anormal, care ne duce şi mai mult în jos. Ştim foarte bine că marele Ioan Chirilă nu a scris în cărţile şi articolele sale despre un restaurant, ci despre istoria echipei de fotbal. N-aveam parte de aşa ceva dacă nu exista precedentul Steaua”, a declarat Vlad Munteanu, adminstratorul special al lui „U” Cluj.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net