Un neamţ a salvat SUA

Ultima actualizare:

    Brooks are tatuate  pe coate contururile  celor două ţări  pe care le iubeşte (FOTOGRAFII: REUTERS)
Brooks are tatuate pe coate contururile celor două ţări pe care le iubeşte (FOTOGRAFII: REUTERS)

John Anthony Brooks este mai iubit decât Chuck Norris în aceste zile, în Statele Unite. La doar al cincilea meci al său pentru yankei, fundaşul cu tată american şi mamă nemţoaică l-a făcut fericit până şi pe Obama.

SUA – Ghana se îndrepta spre un 1-1 clar, dar în minutul 86, americanii au obţinut un corner.  Fundaşul central Brooks, care intrase pe teren abia la pauză, în locul lui Bradley, s-a înălţat peste Gyan Asamoah şi a înscris cu capul.

Comportamentul puştiului de 21 de ani de după gol a spus însă totul. Lui Brooks nu i-a venit să creadă că e eroul unei naţiuni şi s-a prăbuşit la pământ în lacrimi. Puţină lume ştie însă că putea să nu fie în lotul lui Klinsman pentru acest Mondial. Brooks e născut la Berlin dintr-un tată militar din Chicago campat în Germania şi o mamă nemţoaică. Are dublă cetăţenie şi a jucat pentru nemţi la naţionalele de juniori. E legitimat la Hertha Berlin, pentru care a jucat 45 de meciuri, şi a ales în ultimul moment să evolueze la naţională pentru SUA. Acum, cu siguranţă că nu regretă.

Această victorie a americanilor a fost şi o răzbunare pentru eliminarea dureroasă în faţa ghanezilor, suferită în optimile Mondialului din 2010. Pentru a-şi arăta apartenenţa la ambele ţări, Brooks şi-a tauat pe fiecare cot conturul graniţelor celor două state.

Altfel, pentru ca meciurile de la Mondiale să poată fi transmise în Ghana, acolo unde căderile de curent sunt foarte frecvente, guvernul din această ţară a apelat la o soluţie de criză: a împrumutat curent electric de la vecinii din Coasta de Fildeş. Mai mult, pentru ca fanii să vadă partidele live, s-a luat decizia ca principalii consumatori din ţară să reducă motoarele pe durata întâlnirilor, astfel încât consumul de curent din zonele industriale să fie limitat.

Dempsey a marcat cel mai rapid gol al Mondialului

Americanul Clint Dempsey a reuşit performanţa să deschidă scorul în partida cu Ghana după doar 29 de secunde de joc. Atacantul lui Tottenham, împrumutat în returul sezonului recent încheiat la Fulham, a înscris astfel cel mai rapid gol al acestui Campionat Mondial. În topul all-time, reuşita americanului de 31 de ani este însă doar pe locul cinci, după cele ale turcului Sukur – din 2002, cehului Masek – din 1962, neamţului Lehner – din 1934 şi englezului Robson – din 1982.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net