Un „Motan” pentru titlu? Bogdan Stancu se poate întoarce la FCSB

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu
Bogdan Stancu

FCSB poate forţa în această iarnă repatrierea lui Bogdan Stancu, liber de contract după despărţirea de Bursaspor.

Lui Gigi Becali i s-a oferit din senin oportunitatea de a-l aduce la FCSB pe fostul stelist Bogdan Stancu. Acesta va rămâne fără echipă în Turcia şi e greu de crezut că va mai găsi un angajament în afara României.

Ajuns la 31 de ani şi jumătate, „Motanul” Stancu e în cel mai complicat moment al carierei. Legitimat la Bursaspor, atacantul român a intrat în conflict cu şefii clubului din cauza unor restanţe salariale şi a pus în discuţie rezilierea contractului scadent în vara anului viitor. Pentru că Stancu a uitat să marcheze în acest sezon (zero goluri în opt meciuri), turcii  de la Bursa nu-i vor pune piedici şi îl vor lăsa să plece pe jucătorul cumpărat în ianuarie 2017 de la Genclerbirligi. Din 2011, de când a ajuns în Turcia, prima dată la Galatasaray, Bogdan Stancu a fost unul dintre cei mai prolifici atacanţi din Superliga turcă, reuşind să dea aproape 70 de goluri în şapte sezoane.

Vârsta înaintată şi mciile problemele medicale cu care se confruntă şi în prezent nu îi vor mai permite lui Stancu să găsească o altă echipă din Turcia la care să evolueze la nivel înalt şi care să-i satisfacă pretenţiile financiare. În aceste condiţii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor stranieri români, repatrierea devine o variantă mai mult decât interesantă pentru Bogdan Stancu. Şi unde s-ar putea întoarce Stancu decât la FCSB, echipă la care s-a consacrat în perioada 2008-2011. Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, ar fi încântat de această idee, cu atât mai mult cu cât formaţia sa are nevoie de un atacant cu experienţă în play-off-ul din primăvară. Mai mult, „Motanul” Stancu e unul dintre fotbaliştii pe care Gigi Becali i-a admirat mereu, transferul său din 2011 la Galata fiind unul dintre cele mai scumpe din istoria clubului (5 milioane de euro).

FCSB i-ar putea oferi lui Bogdan Stancu şansa de a-şi trece în palmares primul trofeu din carieră. Cât e evoluat în România, la FC Argeş, Unirea Urziceni şi FCSB, Stancu nu s-a bucurat niciodată de o medalie de campion sau de vreo cupă câştigată. De la Urziceni a plecat în 2008, cu un an înainte ca Unirea să ia titlul, iar cele două sezoane şi jumătate petrecute în curtea fostei Steaua au fost lipsite de victorii majore. Apoi, în Turcia, în afara perioadei scurte petrecute la Galatasaray, Bogdan Stancu a îmbrăcat tricoul unor echipe de rang secund, astfel că „seceta” sa a continuat în ceea ce priveşte trofeele.

Bogdan Stancu e jucătorul care a marcat singurele două goluri ale României (ambele din penalty) la ultimul turneu final al tricolorilor, Euro 2016. După ratarea calificării la Mondialul din 2018, Stancu a decis să nu mai răspundă convocărilor la prima reprezentativă, comunicatul său oficial venind la începutul acestui an, în luna februarie. În total, „Motanul” Stancu a strâns 52 de selecţii pentru România şi a marcat 14 goluri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net