Un gol al lui Hagi, în top-ul revistei ”France Football”

hagi-galata-monaco-epa-efe-h_99435543.jpg

Gică Hagi a avut evoluții remarcabile pentru Galatasaray Istanbul
Gică Hagi a avut evoluții remarcabile pentru Galatasaray Istanbul
Foto: EPA-EFE

Publicația din Hexagon a plasat pe locul 19 o reușită a lui Hagi pentru Galatasaray într-un meci cu Monaco din ediția 2000 a Ligii Campionilor.

Golul senzațional marcat de Gică Hagi pentru Galatasaray, în poarta lui AS Monaco, a fost inclus de revista ”France Football” printre cele mai frumoase din istoria Ligii Campionilor la fotbal (1992-2020). 
Publicația a întocmit un Top 50, iar printre reușitele nominalizate se numără cele ale lui Hugo Almeida (locul 13, pentru Porto), în meciul cu Inter Milano din 2005), Dejan Savicevic (14, pentru AC Milan), în poarta Barcelonei,  în 18 mai 1994,  sau Lionel Messi (15, pentru Barca), în partida cu Liverpool din 1 mai 2019.  
Publicația din Hexagon prezintă mai întâi contextul în care s-a disputat confruntarea de la Istanbul: ”Cinci goluri. O revenire de la 2-0 la 2-2. Două eliminări. Această ediție 2000/2001 a Ligii Campionilor a început tare pentru Galatasaray!” Câștigătoare a Cupei UEFA în fața lui Arsenal cu câteva luni înainte, campioana Turciei s-a aflat atunci în grupa D alături de Glasgow Rangers, Sturm Graz și AS Monaco. Și după ce Mario Jardel a deschis scorul, a venit o altă lovitură douăsprezece minute după aceea. Și acel moment este descris astfel în FF: ”După o carieră deosebită la Real Madrid, Barcelona și Brescia, Gheorghe Hagi apăra culorile lui Galatasaray de mai mulți ani. Și deși urma să se retragă un an mai târziu, în 2001, el nu-și pierduse din geniu. Servit pe stânga, la 35 de metri de poarta lui Stéphane Porato, românul a avansat ușor și a expediat o lovitură incredibilă, fără elan. Balonul s-a dus în partea opusă. Excepțional. 2-0. Monaco a găsit resurse să revină, 2-2, dar s-a înclinat pe final. În timp ce Hagi a ajuns la vestiar în minutul 69, eliminat”.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1