Un fotbalist celebru recunoaşte că e homosexual: «A fost greu până m-am convins de asta!»

Ultima actualizare:

    Hitzlsperger
Hitzlsperger

Problema homosexualităţii în fotbal a devenit din ce în ce mai stringentă în ultimii ani, invertiţii făcând lobby neoficial ca lumea să-i accepte. Până azi niciunul nu recunoscuse încă public faptul că e gay, dar neamţul Thomas Hitzlsperger a spart gheaţa.

Jucătorul crescut de Bayern Munchen şi care a jucat pentru Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham United, Wolfsburg, Everton şi de 52 de ori pentru naţionala Germaniei, a admis că-i plac bărbaţii.

"Doar în ultimii ani mi-am dat seama că-mi doresc să trăiesc alături de un bărbat. A fost un proces lung şi plin de dificultăţi până m-am convins de acest lucru. Nu este simplu să stai la masă cu 20 de tineri care fac glume pe seama homosexualilor, chiar dacă acestea nu sunt neapărat ofensatoare", a afirmat mijlocaş care s-a retras din activitate în septembrie 2013.

Culmea este că în 2007, Thomas Hitzlsperger trebuia să se însoare cu logodnica sa, Inga. A renunţat cu o lună înainte de data stabilită pentru nuntă.

Gestul său a fost considerat foarte curajos de către toată lumea, iar compatriotul său, Lukas Podolski, a ţinut să-l felicite. "Respect, Thomas. O decizie curajoasă şi demnă de lăudat. Este un semnal important pentru vremurile noastre", a scris atacantul lui Arsenal pe Twitter.

Rămâne de văzut dacă acest precedent îi va convinge şi pe alţii să iasă în faţă şi să-şi dezvăluie orientarea sexuală. Oricum, la homosexualitatea la bărbaţi este o problemă mult mai delicată decât cea la femei. În sport există deja numeroase cazuri de lesbianism recunoscut şi tolerat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net