Un derby cu ochii pe antrenori

Ultima actualizare:

    În ultimul meci  direct, dinamoviştii  au învins cu 1-0  şi au câştigat  Cupa României
În ultimul meci direct, dinamoviştii au învins cu 1-0 şi au câştigat Cupa României

Dincolo de rivalitatea sportivă, derby-ul de azi dintre Dinamo şi Rapid are o miză specială pentru antrenori. Ambele formaţii vin după înfrângeri neaşteptate pe propriul teren, iar acest meci, amânat din etapa a patra din cauza mult-mediatizatului amical disputat de „câini" cu Barcelona, a devenit unul pe „viaţă şi pe moarte" pentru antrenori. Dacă pierde, Bonetti e demis de la Dinamo. Dacă pierde, Rada e înlocuit la Rapid.

Înfrângerea cu Gloria Bistriţa (1-2) a inflamat rău apele la Dinamo. Tehnicianul italian Dario Bonetti, deşi s-a arătat încântat de joc - nu şi de rezultat - are o presiune suplimentară: pe cea a fanilor.

Aceştia i-au cerut, pentru prima dată, demisia! Nici conducătorii clubului nu par prea încântaţi de rezultatele obţinute de peninsular şi e de aşteptat ca în cazul unui eşec să îl demită. În locul lui e pregătit deja, ca soluţie de avarie, Cornel Ţălnar, „principal" la Dinamo II.

De partea cealaltă, Rapidul vine cu un nume nou la timonă, dar vechi în club: Marian Rada, eterna „manta de vreme rea" a giuleştenilor. El va fi principal cel puţin la meciul de diseară, fiind numit în locul lui Ioan Ovidiu Sabău, demis după eşecul de acasă cu FC Braşov (1-2).Astfel, el devine antrenorul cu numărul 33 din istoria giuleştenilor, dar şi „principalul" cu cel mai mic salariu din Liga I, indemnizaţia de 1.500 de euro pe care o primea ca secund rămânând neschimbată.

Interesant e că Rada, care este poreclit „Del Bosque", este cel mai vechi rapidist din club şi şi-a demonstrat devotamentul faţă de culorile alb-vişinii de nenumărate ori.

După ce s-a lăsat de fotbal, fostul fundaş central al Rapidului a intrat în 1994 în staff-ul tehnic al giuleştenilor. De atunci, fie că a fost antrenor secund, principal la echipa mare sau la echipa a doua sau director tehnic, Rada nu s-a despărţit de Rapid.

Nici măcar în vara acestui an, când Răzvan Lucescu i-a propus o poziţie de secund în Qatar. De la 1.500 de euro lunar, cât câştigă lunar la Rapid, Rada ar fi încasat 15.000 de euro la El Jaish.

"Nu mai am 40 de ani să caut gloria în ţările arabe! Prefer să rămân rapidist", a fost declaraţia cu care i-a uns la suflet pe suporterii giuleşteni.

Dacă Rapidul va învinge azi, atunci interimatul lui pe banca tehnică a Rapidului va fi prelungit până la finalul turului. Dacă nu, atunci noul principal al echipei va fi ales între Ioan Andone (ca şi demis de la CFR), Dorinel Munteanu, Ionuţ Badea sau Cristiano Bergodi.

Meci cu grad înalt de risc

Partida dintre Dinamo şi Rapid este catalogată de Jandarmerie drept una cu grad ridicat de risc. Drept urmare, peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea publică în jurul şi în interiorul Arenei Naţionale.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 20.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină la stadion începând cu ora deschiderii porţilor pentru a se evita disconfortul creat de aglomeraţia ce s-ar putea produce la intrare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net