Un copil, de 3 ori mai scump decât campioana României

Ultima actualizare:

    Vinicius Junior este  considerat noul  copil minune al  fotbalului mondialFoto: Guliver/ Getty Images/ Hepta
Vinicius Junior este considerat noul copil minune al fotbalului mondialFoto: Guliver/ Getty Images/ Hepta

Fotbalul e într-o continuă expansiune datorită publicităţii, dar parcă sumele care se învârt în fenomen au devenit mult prea ameţitoare. Campioana Spaniei a bătut însă toate recordurile, transformând un junior în cel mai scump fotbalist minor tranzacţionat vrodată.

În ultimii ani s-a bătut de mai multe ori suta de milioane de euro pentru un singur transfer, Bale, Suarez şi Pogba fiind cumpăraţi de Real Madrid, Barcelona şi Manchester United pe sume cu opt zerouri. Nimeni nu credea însă că aceste cluburi vor îndrăzni să spargă piaţa transferurilor şi la capitolul juniori, mai ales că nu se poate anticipa evoluţia unui copil, oricât de talentat ar fi el. Ei bine, campioana Spaniei nu mai are măsură şi a aruncat cu banii pe un brazilian în vârstă de 16 ani de care se va folosi abia din 2019! 

Vinicius Junior este un mijlocaş ofensiv produs de academia lui Flamengo, dar care a prins doar 8 minute în tricoul echipei mari, din prima divizie. Acesta a impresionat însă la Cupa Sudamericană sub 17 ani, câştigată de Brazilia, şi la care el a ieşit golgheter cu 7 reuşite. Granzii din Anglia, Portugalia şi chiar rivala Barcelona s-au interesat imediat de el, dar pentru a nu risca să-l piardă, Realul a plătit pe loc clauza de reziliere de 45 de milioane de euro. 


    Viitorul a cucerit în  premieră titlul de  campioană a României
Viitorul a cucerit în premieră titlul de campioană a României

Sumă la care oricine ar rămâne cu gura căscată şi care înseamnă de trei ori mai mult decât valoarea întregului lot al campioanei României, Viitorul. 

Constănţenii sunt cotaţi la doar 15 milioane de euro, din care Hagi se chinuie să obţină 4,5 milioane de euro doar pe Florinel Coman, cel mai scump jucător al echipei. Chiar şi pentru madrileni această sumă reprezintă însă un efort! 

Înseamnă mai mult decât au plătit pe jucători consacraţi şi cu greutate la echipă, cum sunt Morata, Danilo, Kovacic şi campionul mondial, Toni Kroos, cumpăraţi pe doar 30 de milioane de euro fiecare. Interesant este că spaniolii s-au precipitat atât de mult cu acest transfer, dar nu-l vor aduce pe Vinicius în Europa. Acesta va rămâne încă doi ani la Flamengo, departe de ochii şi filosofia „Blanco”. Astfel de transferuri exagerat de scumpe având în vedere vârstele fragede ale jucătorilor tind să devină o modă. 

Manchester City a lovit şi ea vara trecută îmbogăţind alt club brazilian, Palmeiras, căruia i-a plătit 35 de milioane de euro pe Gabriel Jesus. Atacantul de 19 ani s-a impus însă deja în Premier League, marcând 7 goluri la sezonul de debut.

Aguero şi Pato erau cei mai scumpi minori


    Aguero e acum  vedetă la CityFoto: Guliver/ Gettyimages
Aguero e acum vedetă la CityFoto: Guliver/ Gettyimages

Vinicius Junior a dat de pământ cu recordurile deţinute până zilele trecute de Sergio Aguero şi Alexandro Pato. Ambii erau până la „dezmăţul” Realului cei mai scumpi minori tranzacţionaţi vreodată. Cei doi au venit în Europa din America de Sud la doar 17 ani pe 22 milioane € fiecare.

Atletico Madrid a plătit această sumă pe Kun argentinienilor de la Independiente, iar AC Milan l-a luat pe atacantul brazilian de la Internacional. Toate aceste sume pot fi însă aruncate la coşul de gunoi în această vară, când campioana Franţei, Monaco, pregăteşte vânzarea starului Kylian Mbappe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net