Un arbitru de Liga 1, depistat pozitiv la coronavirus

Ultima actualizare:

    Iulian Călin e primul arbitru din Liga 1 depistat pozitiv cu coronavirusFOTO: Sportpictures.eu
Iulian Călin e primul arbitru din Liga 1 depistat pozitiv cu coronavirusFOTO: Sportpictures.eu

Coronavirusul a ajuns în rândul arbitrilor din Liga 1. Centralul Iulian Călin a fost depistat pozitiv.

Arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv cu Covid-19, informează digisport.ro. Acesta a condus la centru meciul disputat, miercuri, de Academica Clinceni şi Sepsi, din play-out-ul Ligii I.

Unul dintre asistenţii săi de la acel joc, Mircea Grigoriu, a fost plasat în izolare. Acesta fusese delegat la meciul FCSB-FC Botoşani, din această seară, însă a fost înlocuit cu Radu Ghinguleac.

"Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseară (n.r. asistentul Mircea Grigoriu) este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.  Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal. Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Digi Sport.

2 cuprinde 70 de arbitri. Aceştia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie şi până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federaţia Română de Fotbal. Primul arbitru testat pozitiv a fost Robert Avram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net