Ultimele zile în Spania pentru Costel Gâlcă

Ultima actualizare:

    Costel Gâlcă este  foarte aproape de zona  retrogradării, el fiind  deja contestat de fanii  celor de la Espanyol
Costel Gâlcă este foarte aproape de zona retrogradării, el fiind deja contestat de fanii celor de la Espanyol

După 0-6 cu Real şi 0-5 acasă cu Sociedad, atmosfera la Espanyol e una extrem de tensionată. Pentru a salva echipa din colaps, şefii clubului catalan au luat în calcul inclusiv „sacrificarea” lui Costel Gâlcă.

„Finala” cu Sociedad de care a vorbit Gâlcă toată săptămâna trecută s-a dovedit un coşmar pentru fostul tehnician al Stelei. Luni, jucătorii săi au fost spulberaţi cu 5-0 în faţa propriilor fani de o rivală în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că lucrurile au scăpat de sub control la Espanyol, care n-a mai câştigat un meci din decembrie. Imediat, presa din Spania i-a „tăiat capul” lui Gâlcă, anunţând lista de posibilii înlocuitori.

În acelaşi timp, şefii au intrat în alertă şi l-au băgat pe Gâlcă în şedinţă înaintea antrenamentului de ieri. Alături de căpitanii de echipă, „Costelino” a fost luat la întrebări de managerul general, dar şi de un reprezentant al patronului chinez. Întâlnirea a fost una informală, în care Gâlcă şi-a exprimat punctul de vedere privind rezultatele dezastruoase din ultima vreme şi soluţiile de remediere. Apoi, antrenorul a condus antrenamentul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, însă soarta sa e departe de a fi limpezită.

Decizia finală privind o eventuală schimbare de antrenor urma să fie luată de Consiliul de Administraţie al clubului într-o reuniune de urgenţă. Marţi, Gâlcă a aflat că are postul asigurat până la ora următorului meci, programat sâmbătă contra Valenciei. Dar, în Spania, nu se ştie niciodată.


    Espanyol a suferit  acasă cel mai drastic  eşec din acest  campionat
Espanyol a suferit acasă cel mai drastic eşec din acest campionat

5 motive pentru care a eşuat Gâlcă

1. Lipsa de experienţă la nivel înalt şi-a spus cuvântul. Până să ajungă la Espanyol, Gâlcă a antrenat naţionala Under 17 a României, după care a urmat scurtul său mandat pe banca Stelei.

2. Cele trei meciuri din debutul anului cu rivala locală FC Barcelona au epuizat echipa. În loc să se concentreze pentru întâlnirile cu adversarii mai abordabili, „papagalii” lui Gâlcă şi-au dat sufletul în confruntările cu Messi şi compania, una în campionat (0-0) şi două în Cupă (1-4 şi 0-2).

3. Cu mari probleme în ofensivă, acolo unde golgheterul Felipe Caicedo e accidentat, Costel Gâlcă a făcut în această iarnă două transferuri inutile. La Espanyol au ajuns un portar (Arlasukis) şi un fundaş (Duarte), ambii cu evoluţii dezamăgitoare în primele lor meciuri.

4. Gâlcă a nimerit la Espanyol într-o perioadă de tranziţie a clubului, preluat în luna ianuarie de un potent investitor chinez. Astfel, comunicarea dintre antrenorul român, adus de vechea conducere, şi noii săi patroni a avut de suferit.

5. Programul din campionat nu l-a ajutat deloc. Lăsând la o parte naufragiul cu Sociedad, Espanyol a jucat cu patru echipe din fruntea clasamentului (Barcelona, Real Madrid, Sevilla şi Villarreal) şi a întâlnit în deplasare două contracandidate la evitarea retrogradării, Eibar şi Getafe.

A fost «trădat» de Arlauskis

Espanyol a suferit  acasă cel mai drastic  eşec din acest  campionat
Espanyol a suferit acasă cel mai drastic eşec din acest campionat

Titularizarea lui Arlauskis în ultimele două etape e principalul reproş care i se aduce lui Gâlcă. El l-a transferat pe portarul lituanian de la Watford şi l-a băgat imediat în primul 11, scoţându-l dintre buturi pe Pau Lopez, unul dintre jucătorii cei mai îndrăgiţi de fani. După ce Arlauskis a primit şase goluri de la Real şi alte două în prima repriză cu Sociedad (la care a avut partea sa de vină), lituanianul s-a accidentat la adductori şi a fost schimbat de Gâlcă la pauză, urmând să lipsească o lună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net