UEFA vrea să schimbe regula golului marcat în deplasare

Ultima actualizare:

    UEFA vrea să schimbe regula golului marcat în deplasareSursă foto: Shutterstock
UEFA vrea să schimbe regula golului marcat în deplasareSursă foto: Shutterstock

UEFA intenţionează să schimbe regulamentul în competiţiile europene, astfel încât golul marcat în deplasare, în prelungiri, să nu mai cântărească mai mult în rezultatul unui meci care se încheie la egalitate.

Potrivit The Sun, măsura ar urma să intre în vigoare din sezonul 2021/2022. Decizia nu ar afecta golurile marcate în deplasare, în timpul regulamentar, de 90 de minute. Aceste reuşite vor face în continuare diferenţa în caz de egalitate.

De exemplu, dacă noua regulă ar fi fost aplicată în acest sezon al Ligii Campionilor, meciul retur din optimi Juventus - FC Porto ar fi ajuns la penaltiuri.

Porto a câştigat cu 2-1 prima manşă din optimile Ligii Campionilor. La retur, după 90 de minute, scorul a fost tot 2-1, pentru torinezi şi, astfel, s-a intrat în prelungiri. Cele două echipe au mai înscris câte o dată şi Juve s-a impus cu 3-2, dar portughezii au mers în sferturi, datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. 

Dacă ar fi existat regula pe care UEFA vrea să o implementeze, golul portughezilor din prelungiri ar fi cântărit în rezultatul final la fel ca reuşita gazdelor şi s-ar fi trecut la excutarea loviturilor de departajare după 120 de minute de joc.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net