UEFA s-a supărat. Le cere jucătorilor să nu mai mute sticlele la conferințele de presă

cercesov-h_56935524.jpg

Stanislav Cercesov
Stanislav Cercesov
Foto: EPA-EFE

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Gestul făcut de Cristiano Ronaldo (Portugalia) și Paul Pogba (Franța) de a îndepărta sticlele cu băuturi care provin de la sponsori, la conferințele de presă, n-a rămas fără urmări. Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) le-a cerut sportivilor și oficialilor implicați în Campionatul European de fotbal 2020 să se abțină de la astfel de gesturi. Deocamdată nu s-a dictat nicio sancțiune.

UEFA "a reamintit echipelor participante că aceste parteneriate sunt destinate organizării turneului şi pentru a asigura dezvoltarea fotbalului în toată Europa, în special pentru tineri şi femei". Managerul competiţiie, Martin Kallen, a asigurat că problema principală a fost gestul lui Ronaldo, dar că există o oarecare înţelegere faţă de jucătorii care adoptă acest comportament, faţă de alcool, din motive religioase. Acesta a declarat că forul a comunicat cu echipele referitor la această problemă.
Kallen a subliniat că regulile turneului impun respectarea acordurilor UEFA cu sponsorii, chiar dacă jucătorii cu norme religioase de respectat - aşa cum sa întâmplat cu Pogba - "nu vor avea o sticlă de alcool în faţa lor". Responsabilii relaţiilor cu mass-media de pe cele 11 stadioane din Europa ar trebui, de asemenea, să ajute la îndepărtarea sticlelor de bere înainte de sosirea unui jucător musulman.
S-a reamintit că atât Coca-Cola, cât şi Heineken se numără printre cei 12 sponsori de nivel înalt ai turneului şi contribuie la veniturile totale ale acestei competiții, de aproape două miliarde de euro. De asemenea, jucătorii primesc în mod indirect bani din veniturile din contractele comerciale ale Euro 2020, prin intermediul federaţiilor lor naţionale şi prin intermediul cluburilor de la care provin.
Cele 24 de federaţii naţionale care participă la Euro 2020 vor împărţi 371 de milioane de euro premii în bani, iar campioana va primi până la 34 de milioane de euro.
La conferinţa de presă de luni, cu o zi înainte meciului de la Budapesta, dintre Portugalia şi Ungaria, Cristiano Ronaldo a îndepărtat din faţa sa două sticle de Coca-Cola. Apoi ma luat una de apă, spunând "apă!", un îndemn la a nu bea celebra băutură răcoritoare. La rândul său, francezul Paul Pogba a luat o sticlă de bere (fără alcool) care se afla în faţa sa şi a pus-o sub masă, la o conferinţă de presă de la Euro-2020. Antrenorul Rusiei, Stanislav Cercesov, și-a desfăcut o sticlă cu Coca-Cola la conferința de presă de azi și a băut din ea. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5