Turcii îi fac «statuie» lui Hagi

Ultima actualizare:

    Gică Hagi  a făcut istorie  la Galatasaray (Fotografii: Reuters)
Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray (Fotografii: Reuters)

Pe vremea când ducea în spate naţionala României, Gică Hagi şi-ar fi dorit o statuie pentru el şi „Generaţia de Aur”. O astfel de „statuie” i-au pregătit astăzi turcii de la Galata, care îl vor introduce pe român în „Hall of Fame”-ul grupării de pe Bosfor.

Galatasaray - Fenerbahce, derby-ul de tradiţie al fotbalului din Turcia, îşi va desfăşura în această seară un nou episod. Cum titlul de campioană pare să fie deja adjudecat de cei de la Fener („canarii" au 10 puncte peste marea rivală şi un meci mai puţin disputat), fanii lui Galata aşteaptă doar o victorie de orgoliu a favoriţilor.

Înainte de startul partidei, cei 50.000 de spectatori care vor umple arena „Türk Telekom" vor avea parte de un moment special. Mai exact, lovitura de start va fi dată în mod simbolic de nimeni altul decât Gică Hagi, cel mai valoros jucător străin care a îmbrăcat vreodată tricoul lui Galatasaray, în perioada 1996-2001. La 13 ani după ce „Regele" s-a retras din fotbal chiar la Istanbul, turcii îi pregătesc românului un moment emoţionant, în care din tribune se va auzi încă o dată celebrul „I love you Hagi!".

Gică Hagi  a făcut istorie  la Galatasaray (Fotografii: Reuters)
Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray (Fotografii: Reuters)

Astfel, fostul căpitan al naţionalei României va intra în mod oficial în galeria marilor glorii din istoria de 108 ani a grupării „Cim-Bom", alături de alte nume mari precum Fatih Terim sau Hakan Şukur.

„Au făcut o campanie cu legendele şi cu jucătorii mari care au câştigat Cupa UEFA, să dea lovitura de începere la fiecare meci. Pe mine m-au ales la acest derby cu semnificaţie deosebită. Duminică voi trăi încă o zi frumoasă alături de familia mea", a declarat Hagi înainte de a onora invitaţia turcilor. "Turcii îşi recunosc campionii", a mai spus Gică, aluzie clară la faptul că în România nu i-a fost recunoscut încă în mod oficial statutul de legendă.

De altfel, încă de pe vremea când activa ca jucător, Hagi s-a declarat nemulţumit de felul în care românii apreciază performanţele "Generaţiei de Aur" conduse de el. "Pentru ce am făcut, ar trebui să ne faceţi statui!", a tunat Hagi la un moment dat, prevestind decăderea ulterioară a fotbalului românesc.

Ce performanţe are Gică la Galatasaray

- A fost de patru ori consecutiv campion al Turciei, în perioada 1997-2000.- A câştigat trei Cupe ale Turciei, două ca jucător şi una ca antrenor (în 2005). De asemenea, are în palmares şi o Supercupă a Turciei.- Pe plan european, în anul 2000, a pus umărul la câştigarea Cupei UEFA şi a Supercupei Europei.- A marcat 71 de goluri în 191 de meciuri.

Gică Hagi  a făcut istorie  la Galatasaray (Fotografii: Reuters)
Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray (Fotografii: Reuters)

Deşi a mai fost de două ori pe banca turcilor (2004-2005 şi 2010-2011), fără mare succes, Hagi stă la pândă şi aşteaptă o nouă şansă de a demonstra că are calităţi de antrenor. "M-aş întoarce cu plăcere la Galatasaray. Ca antrenor, pentru că eu vreau să antrenez, nu ca preşedinte sau altceva. Din păcate, a fost o ofertă anul trecut pe care am refuzat-o pentru că nu mai pot să iau echipele de pe drum. O să vină şi momentul meu, în care o să intru din nou pe scenă", a afirmat Hagi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net