Turcii au făcut haos la Lyon

Ultima actualizare:

    Fanii au invadat  terenul înainte de  startul partidei
Fanii au invadat terenul înainte de startul partidei

Nu s-au calmat bine spiritele după atacul terorist de la Dortmund că alte incidente grave au avut loc la un meci de fotbal. Turcii au vrut să-şi tranşeze pe stadion frustrările politice şi s-au bătut cu forţele de ordine, dar şi cu fanii lui Lyon la turul sferturilor de Liga Europa.

Şefii lui Olympique au vrut să interzică vânzarea în străinătate a biletelor pentru meciul cu Beşiktaş, anticipând un asediu al turcilor emigraţi în vestul Europei. O eroare de sistem a dat totul peste cap, iar francezii s-au trezit la Lyon cu 15.000 de turci puşi pe harţă. Aceştia voiau să protesteze faţă de  referendumul de la Ankara, prin care Recep Erdogan vrea să schimbe republica turcă dintr-una parlamentară, într-una prezidenţială, în care el ar avea toată puterea.


    Forţele de ordine au  intervenit prompt
Forţele de ordine au intervenit prompt

Francezii le-au transmis însă fanilor lui Beşiktaş că nu li se va permite  accesul în stadion cu alte însemne decât ale clubului lor, şi de aici tot scandalul. Turcii, pregătiţi cu mesaje dure şi steaguri cu semiluna, s-au luat la bătaie cu jandarmii, forţând intrarea în tribune. Mulţi dintre ei nu aveau bilete la meci şi au venit pregătiţi cu bombe artizanale pe care le-au aruncat spre francezi. Speriaţi, aceştia s-au refugiat pe terenul de joc, fapt care a amânat cu 46 de minute fluierul de start, timp în care Poliţia a reinstaurat ordinea.

Meciul a fost însă mult mai frumos! Lyon câştigând cu 2-1 după ce a pornit condusă de golul lui Babel. Într-o altă partidă a serii, românii Stanciu şi Chipciu au încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Manchesterul lui Ibrahimovic şi Mourinho. La Amsterdam, Ajax a învins-o pe Schalke cu 2-0, iar Genk, călăul Astrei din şaisprezecimi, a pierdut la Celta Vigo cu 3-2.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net