Tsoumou, un ,,Bizon” reîncarnat. Congolezul a fost eroul FCSB-ului la Craiova

Ultima actualizare:

    Congolezul Tsoumou a dat golul victoriei la Craiova
Congolezul Tsoumou a dat golul victoriei la Craiova

La debutul pentru FCSB, atacantul congolez a dat golul victoriei la Craiova (1-0) şi l-a făcut uitat pe francezul Gnohere.

Juvhel Tsoumou a profitat din plin de problemele cu greutatea cu care se confruntă în această perioadă ,,Bizonul” Gnohere. La fel de masiv, dar mai suplu, noua achiziţie a FCSB-ului şi-a câştigat locul în echipa roş-albaştrilor după un singur meci.

Cum Harlem Gnohere a picat testul cântarului şi a fost scor din lotul pentru derby-ul din Bănie, FCSB s-a bazat în avanposturi pe titularul Hora, înlocuit la mijlocul reprizei secunde de Tsoumou. Atacantul dat afară de la Hermannstadt a fost erou la meciul de debut, aducând echipei lui Gigi Becali un succes (1-0) care se poate dovedi extrem de important în cursa de recuperare din clasamentul Ligii I. Oportunist, congolezul de 28 de ani a taxat o greşeală a portarului Pigliacelli pe final de partidă, punându-şi semnătura pe a doua victorie consecutivă a trupei lui Bogdan Vintilă. Puţin mai înalt decât Gnohere (1,91 metri, faţă de 1,85), Tsoumou e un ,,Bizon” mai subţirel, cu vreo 10 kilograme mai puţin decât adună în prezent francezul, astfel că a devenit o soluţie demnă de luat în seamă pentru primul 11 al roş-albaştrilor. ,,Nu contează dacă voi fi prima sau a doua alegere, chiar nu contează. Voi convinge cu golurile pe care le marchez. În capul meu a fost doar să înscriu şi să-mi ajut echipa. Ei mi-au dat înceredere şi eu i-am răsplătit”, a spus Tsoumou după experienţa de neuitat trăită duminică seară în Bănie. ,,Iubesc fotbalul şi mă gândesc mai întâi la oportunităţi, nu la bani. Dacă joc bine, vor veni şi banii. N-a fost o problemă să vin în probe la Steaua, e cea mai mare echipă din România. Oricine ar fi acceptat”, a completat fotbalistul care are două selecţii în naţionala statului Congo.

Născut la Brazzaville, capitala Republicii Congo, Juvhel Tsoumou a venit de mic în Europa şi a făcut primii paşi în fotbal la echipele de juniori ale unor cluburi cu tradiţie din Germania şi Anglia, Eintracht Frankfurt, respectiv Blackburn Rovers. Ulterior, la seniori, atacantul FCSB-ului a continuat să evolueze în aceste două ţări cu fotbal puternic, chiar dacă pe la echipe din diviziile inferioare, precum Aachen, Mannheim sau Burghausen (din Germania) sau Preston şi Plymouth (din Anglia). Înainte de a veni la Sibiu, în sezonul 2018-2019, Tsoumou a avut o scurtă experienţă în Cipru.

Reuşita lui Tsoumou de la Craiova nu l-a impresionat prea tare pe patronul FCSB, Gigi Becali având numai cuvinte de laudă la adresa adevăratului ,,Bizon”. ,,O să revină când mai scapă de cel puţin două kilograme. La Craiova mi-am dat seama că ne lipseşte, e fotbalist de fotbalist. El şi cu kilograme în plus e bun. Acum n-a prins lotul pentru că i-a născut soţia şi a stat acasă două zile”, a declarat finanţatorul. ,,Cum să mi se pară Tsoumou? A dat omul gol, hai noroc, am luat trei puncte datorită lui. Cel mai bun de la FCSB în acest moment e Panţâru. Iar al doilea e Florinel Coman”, a completat Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net