Tricolorii mici înfruntă frigul în Irlanda de Nord

tineret.jpg

Jucătorii naţionalei de tineret vor juca în frig în Irlanda de Nord
Citeste tot despre: 

Naţionala de tineret îşi continuă parcursul din preliminariile Euro 2021 cu un meci care se va disputa la aproape 0 grade Celsius. Irlanda de Nord U21 - România U21 se joacă marţi, ora 19.30, în direct la Pro X.

Dacă naţionala mare a eşuat în grupa preliminară pentru Euro 2020, tineretul lui Mirel Rădoi se îndreaptă spre o nouă calificare la un turneu final. Reprezentativa U21 va încheia, în Irlanda de Nord, un an 2019 care va rămâne în istoria fotbalului românesc graţie semifinalei jucate la Europeanul din vară.

În cursa pentru următoarea competiţie majoră, Euro 2021, România Under 21 a început cu o înfrângere, 1-2 în Danemarca, dată uitării de trei victorii concludente, toate la trei goluri diferenţă (3-0 cu Ucraina şi Irlanda de Nord plus 4-1 cu Finlanda).

Returul de marţi cu nord-irlandezii nu va fi însă floare la ureche, mai ales din cauza condiţiilor în care se disputa partida de la Ballymena, pe un teren de dimensiuni reduse şi pe un frig pătrunzător, temperatura la ora meciului urmând să se apropie de 0 grade Celsius. O victorie e esenţială în economia grupei, ţinând cont că următorul meci al României e derby-ul cu Danemarca de la 31 martie, pe teren propriu. ,,Contracandidata la primul loc e Danemarca, dar înainte de toate trebuie să luăm punctele din Irlanda de Nord. Nu va fi deloc uşor, dar am încredere în băieţi”, a declarat selecţionerul Mirel Rădoi.

 

Clasamentul grupei

1. Danemarca       12p (4 meciuri)

2. România             9p (4m)

3. Finlanda             7p (5m)

4. Ucraina               3p (4m)

5. Irlanda de Nord    2p (4m)

6. Malta                  1p (3m)

*Se califică direct la Euro prima clasată plus cea naţionala cu cel mai bun punctaj de pe locurile secunde în cele nouă grupe. Restul de opt vor intra în play-off.

Loading...