«Tricolorii», goniţi de pe Arena Naţională

Ultima actualizare:

    Tricolorii au jucat ultimul meci pe Arena Națională cu FinlandaFoto: Mediafax
Tricolorii au jucat ultimul meci pe Arena Națională cu FinlandaFoto: Mediafax

Tragedia de la “Colectiv” a scos în evidenţă nereguli şi la cel mai mare stadion din România, dar s-a lăsat impresia că probleme sunt minore şi de natură mai mult birocratică. La o analiză amănunţită s-a descoperit însă că s-a comis o eroare gravă, iar Arena Naţională rămâne închisă pe termen nelimitat.

Totul se trage de la acoperişul stadionului, care iniţial a primit aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Era vorba însă despre unul fix, din tablă, care nu prezenta nici un pericol.

Pe parcurs, Primăria Capitalei a schimbat proiectul şi a montat un acoperiş retractabil, dintr-o prelată folosită la alte arene importante din Europa. S-a considerat că dacă pânza e bună pentru Germania, e bună şi pentru România, şi nu s-a mai consultat legislaţia, deşi era foarte la îndemână.

S-ar fi descoperit că de fapt acest gen de acoperiş nu corespunde regulamentelor noastre de siguranţă şi s-ar fi evitat o mare risipă. Cum nu s-a întâmplat asta, Primăria Bucureşti a cheltuit 20 de milioane de euro pe ceva care nu corespunde propriilor norme şi care acum trebuie aruncat la gunoi. Din această cauză s-a întârziat luarea unei decizii, edilii încercând să iasă bazma curată printr-un nou compromis.

Cum n-au putut jongla cu legea care este foarte clară, au trebuit să se recunoască învinşi şi acum au două variante: fie dau jos acoperişul şi pun altul legal, fie schimbă legea astfel încât acoperişul să devină în regulă. „Primăria Capitalei anunţă că Arena Naţională nu poate fi deschisă în următoarea perioadă în urma lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu. Autorizaţia nu poate fi emisă de ISU din cauză că nu există un agrement tehnic pentru materialul folosit în realizarea copertinei. Obţinerea avizului este o problemă cu care primăria se confruntă de trei ani de zile”, a declarat vineri (15 ianuarie) Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Acest lucru lasă cu ochii în soare naţionala, care pe 27 martie ar fi trebuit să joace pe Arena Naţională amicalul cu Spania. Având în vedere că în trei ani nu s-a rezolvat problema, e greu de crezut că se va rezolva totul într-o lună şi jumătate. Astfel, România – Spania se va juca cel mai probabil pe Cluj Arena, prima variantă de rezervă luată în calcul de FRF.

A plouat prin el la Steaua - Voluntari

Primăria Bucureşti poate fi acuzată nu doar că a irosit banii publici pe un acoperiş neomologat, ci şi pe unul foarte scump şi foarte prost. Asta pentru că legea neadaptată normelor europene nu e singura lui bubă, ci şi calitatea.

Chiar dacă ar fi corespuns normelor ISU, acesta are deja un trecut care nu-i face cinste. Totul a culminat la meciul dintre Steaua şi FC Voluntari, disputat sub o ploaie torenţială. Atunci, prelata s-a rupt şi apa a invadat tribunele şi gazonul. Astfel, acest acoperiş se poate lăuda că nu face faţă nici focului, nici apei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net