Tricolorii au făcut „minunea” la futsal! Suntem la un pas de Mondiale

Ultima actualizare:

    Căpitanul naţionalei de futsal, Mimi Stoica
Căpitanul naţionalei de futsal, Mimi Stoica

Naţionala României la fotbal în sală a trecut de marea favorită Kazahstan (3-1) în grupa de calificare la Mondiale.

Tricolorii de la futsal au plecat în Cehia, la Brno, cu un singur gând, acela de a obţine în premieră o calificare la un Campionat Mondial, turneul final din acest an fiind programat la toamnă în Lituania.

Repartizată într-o grupă cu Kazahstan, Cehia şi Slovenia, naţionala antrenată de Robert Lupu avea nevoie de un parcurs perfect pentru a ocupa primul loc, singurul care duce direct la Mondiale. Asta în timp ce formaţia de pe locul al doilea va mai primi o şansă într-un play-off cu Croaţia, în luna aprilie.

Duminică, în prima etapă a grupei preliminare, România a întâlnit cel mai greu adversar, echipa din Kazahstan, locul 7 în clasamentul mondial la zi (noi suntem pe 21) şi semifinalistă la ultimele două ediţii de Europene. Chiar dacă a avut trei jucători de bază suspendaţi, tricolorii şi-au depăşit condiţia şi au obţinut o victorie uriaşă, scor 3-1, care le-a deschis larg drumul spre calificare.

Golurile României au fost marcate de experimentatul căpitan Mimi Stoica (38 de ani), de brazilianul naturalizat Savio Valadares şi de portarul Petrişor Toniţă.

Luni seară, echipa noastră va întâlni ţara gazdă, Cehia, şi îşi poate asigura matematic locul 1 în cazul unui nou succes, coroborat cu o victorie a Kazahstanului în partida cu Slovenia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net