Tricolori pe 4 fronturi. 8 meciuri în 8 zile pentru naționalele României

Ultima actualizare:

    Naționala mare a României se pregătește pentru „dubla” cu Feroe și Norvegia
Naționala mare a României se pregătește pentru „dubla” cu Feroe și Norvegia

Echipele naționale ale României vor disputa în următoarele opt zile tot atâtea meciuri oficiale în preliminariile turneelor finale.

Urmează o săptămână de foc pentru tricolorii de toate vârstele, dar și pentru tricolore. La seniori, respectiv senioare, la Under 21 și la Under 19, România poate lua opțiuni decisive în vederea îndeplinirii obiectivelor.

De mâine până marțea viitoare, fotbalul românesc la nivel de echipe naționale e reprezentat pe mai multe fronturi, cu opt meciuri cruciale în opt zile. Balul va fi deschis marți, la Cluj-Napoca, de naționala feminină, aflată în fața unui nou început, în preliminariile Euro 2021. În contextul creșterii importanței acordate fotbalului jucat de fete, România va încerca o calificare în premieră la o competiție majoră, o performanță ratată dramatic în urmă cu patru ani, la play-off-ul cu Portugalia pentru Euro 2017. De această dată, într-o grupă cu Belgia, Elveția, Croația și Lituania, tricolorele antrenate de Mirel Albon vor o clasare pe unul din primele două locuri pentru a ajunge din nou măcar în play-off. Primul meci, acasă cu Belgia (una dintre favoritele grupei, alături de Elveția) e astfel o adevărată „finală”. Tot mâine, în Serbia, chiar contra gazdelor, puștii de la Under 19 pregătiți de Laurențiu Roșu încep campania pentru Euro 2020, dar misiunea e infernală, într-o grupă din care mai fac parte Spania și Lituania. În faza următoare, Runda de Elită, se califică primele două clasate, dar și locul al treilea cu cel mai bun punctaj.

A treia națională care își probează forțele în următoarele zile e naționala de tineret Under 21, cea care a impresionat în vară la turneul final Euro 2019. Jucătorii lui Mirel Rădoi au pierdut în startul preliminariilor (1-2 în Danemarca) pentru Euro 2021, astfel că nu mai e loc de pași greșiți în cele două întâlniri de pe teren propriu, cu Ucraina la Ploiești și cu Irlanda de Nord la Voluntari. În ordinea crescătoare a importanței, am ajuns și la tricolorii mari. Naționala lui Cosmin Contra a intrat în linie dreaptă pentru confruntările cu Insulele Feroe (sâmbătă, în deplasare) și cu Norvegia (marți, 15 octombrie, pe Arena Națională). Cum finalul preliminariilor bate la ușă, sunt meciuri care ne pot deschide drumul spre Euro 2020, dar în același timp pot consemna eliminarea României din cursa spre competiția pe care o va organiza anul viitor, alături de alte 12 țări europene.

8 meciuri în 8 zile pentru România

Dată                                      Meci                                Competiție

8 octombrie (18.30)        România – Belgia               Preliminarii CE feminin

8 octombrie (19.00)        România – Serbia*             Preliminarii CE Under 19

10 octombrie (20.30)      România – Ucraina            Preliminarii CE Under 21

11 octombrie (15.00)      Spania – România*             Preliminarii CE Under 19

12 octombrie (18.30)      Insulele Feroe – România   Preliminarii Euro 2020

14 octombrie (15.00)      Lituania – România*          Preliminarii CE Under 19

14 octombrie (20.30)      România – Irlanda de Nord Preliminarii CE Under 21

15 octombrie (21.45)      România – Norvegia              Preliminarii Euro 2020

*Meciuri care se dispută în Serbia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net