Trei surprize în lotul României pentru Euro 2016

Ultima actualizare:

    Andrei Ivan e cel mai promiţător atacant din campionatul României. El a fost nevoit să joace cu cască după o accidentare suferită în primăvarăFoto: Sportpictures.eu
Andrei Ivan e cel mai promiţător atacant din campionatul României. El a fost nevoit să joace cu cască după o accidentare suferită în primăvarăFoto: Sportpictures.eu

Amicalul de marţea viitoare cu Italia e menit să cristalizeze grupul de jucători luaţi în calcul de selecţionerul Iordănescu pentru Euro 2016. Hora de la Pandurii, Ivan de la Craiova şi Achim de la Viitorul au intrat în graţiile staff-ului condus de „Tata Puiu” şi speră să prindă lotul de 23 cu care va fi abordat turneul final.

  • După ce a obţinut calificarea la Euro, Anghel Iordănescu a promis că va arunca un ochi la „grădiniţa lui Hagi” sau la oricare alţi tineri care ar putea intra rapid în circuitul naţionalei României. Primele indicii în acest sens ne-au fost oferite cu ocazia amicalului de săptămâna viitoare cu Italia (17 noiembrie, la Bologna). Astfel, selecţionerul a apelat la 25 de jucători, majoritatea fiind constituită de nume consacrate, cu care s-au dat bătăliile din preliminarii. La capitolul noutăţi, n-a fost loc de multe surprize. Dintre tinerii din Liga I ochiţi de Iordănescu, doar unul singur, Andrei Ivan (18 ani) de la CSU Craiova, a fost chemat pentru meciul cu „Squadra Azzurra”. Culmea, marea speranţă a oltenilor a ajuns la naţionala mare fără să dispute nici măcar un meci oficial la Under 21, antecamera primei reprezentative.
  • În rest, explozia puştilor de la Viitorul nu l-a convins pe Iordănescu, care n-a avut ochi pentru un Răzvan Marin, un Dragoş Nedelcu sau un Ianis Hagi. În schimb, tot de la Viitorul a fost convocat Vlad Achim, un mijlocaş de 26 de ani care a „fentat” Academia lui Gică Hagi. Achim e constănţean la origine, dar s-a consacrat în tricoul Ceahlăului, fiind transferat de Viitorul în această vară. Până acum, realizările lui Achim se leagă de Steaua şi de Dinamo. Astfel, în august 2014, a marcat golul cu care Ceahlăul s-a impus în Ghencea, iar în urmă cu o săptămână a dat o „dublă” în victoria Viitorului (5-1) din „Ştefan cel Mare”.
  • A treia surpriză din lotul pentru amicalul cu Italia e actualul golgheter al Ligii I, Ioan Hora. Atacantul de 27 de ani al celor de la Pandurii a explodat în această toamnă, cu nouă goluri marcate în Liga I care îl recomandă pentru un loc în atacul naţionalei. Concurenţa din ofensiva României pentru Euro 2016 este însă una extrem de dură, Hora fiind nevoit să demonstreze că e mai bun decât Bogdan Stancu, Claudiu Keşeru sau Florin Andone.

Chipciu şi Papp, lăsaţi la vatră

Pentru prima dată după foarte mult timp, Steaua nu trimite decât un singur jucător la naţională, pe Adi Popa. În anturajul tricolorilor mai erau Chipciu şi Papp, dar ambii au fost „săriţi” de Iordănescu pentru testul cu Italia. Cei doi plătesc astfel pentru lipsa de formă îngrijorătoare din ultima perioadă.

Cu ei mergem în Italia

  • Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Sunderland), Lung (Astra);
  • Fundaşi: Măţel (Dinamo Zagreb), Chiricheş (Napoli), Grigore (Al Sailiya), Moţi (Ludogoreţ), Raţ (Rayo Vallecano), Găman (Astra), Săpunaru (Pandurii), Filip (Dinamo);
  • Mijlocaşi: Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Prepeliţă (Ludogoreţ), Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Sânmărtean (Al Ittihad), Torje (Osmanlispor), Maxim (VfB Stuttgart), Popa (Steaua), Achim (Viitorul);
  • Atacanţi: Stancu (Genclerbirligi), Keşeru (Ludogoreţ), Andone (Cordoba), Budescu (Astra), Hora (Pandurii), Ivan (CSU Craiova).
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net