Trei jucători de la Astra s-au dopat cu vitamine

astra_seto_ionita.jpg

Ioniță și Seto sunt doi dintre cei trei fotbaliști care au folosit metode ilegale de administrare a vitaminelor
Ioniță și Seto sunt doi dintre cei trei fotbaliști care au folosit metode ilegale de administrare a vitaminelor
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Un nou scandal de dopaj zguduie sportul românesc. De data asta în fotbal. După ”modelul” Corona Brașov, și aici avem sportivi care și-au făcut injecții intravenoase. Diferența e că dacă la handbal s-a mers în grup, cu echipa, și s-a apelat la laser intravenos, aici cei trei au făcut-o de capul lor și și-au injectat vitamine.

Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alex Ioniţă sunt cei trei fotbaliști care se pare că au încălcat regulamentul anti-doping. Pe scurt, cei trei şi-au injectat în venă, la o clinică, mai mult de 100 ml. de vitamine și minerale în decurs de mai puțin de 12 ore, ceea ce e interzis de Agenția Mondial Anti-Doping (WADA). Așa cum au recunoscut apoi, ei au mers de capul lor la respectivele proceduri, fără să informeze înainte pe nimeni de la club. Cei de la clinică, la rândul lor, se apără spunând că nimeni nu i-a informat că această procedură, aplicată pentru multe persoane, e interzisă în sportul de performanță.

”Seamănă cu cazul Corona Braşov. Confirmăm că subiectul e real, stadiul investigaţiei nu-l putem spune. Investigaţia a depăşit anumite stadii şi a fost analizată. S-a discutat cu persoane implicate, medici, sportivi. Sportivii au fost de o onestitate şi de un caracter senzaţional şi nu au avut nimic de ascuns. Au fost foarte deschişi. Nu am cum să nu-i laud. Cei care au discutat cu ei au fost impresionaţi, nu au avut nimic de ascuns. Dacă apar cazuri neplăcute, puteau fi evitate. Noi, cei de la ANAD, trebuie să facem mai mult”, a declarat, la Telekom Sport, Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD).

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1