Trei echipe se bat pentru salvarea de la retrogradare

Ultima actualizare:

    Vasile Maftei speră  să salveze Chiajna  de la retrogaradare
Vasile Maftei speră să salveze Chiajna de la retrogaradare

Rapid, „U” Cluj, Oţelul şi Ceahlăul sunt cele patru echipe ce vor juca din sezonul următor la matineu şi în ultima etapă se vor stabili şi celelalte două nume ce vor ajunge în „B”.

Această ediţie a campionatului e prima în care retrogradează şase formaţii, urmând ca din ediţia viitoare Liga I să fie formată din 14 cluburi. Acum, pentru supravieţuire se duelează Gaz Metan, Chiajna şi Braşov. Interesant e că mâine medieşenii au meci direct cu braşovenii, în deplasare, iar cei de la Chiajna vor întâlni Petrolul, jocurile fiind programate de la aceeaşi oră, 18.45. Scenariile sunt următoarele:

  • Gaz Metan se salvează dacă învinge la Braşov, iar Chiajna nu se impune cu Petrolul la o diferenţă mai mare de goluri. Există şi varianta unui egal la Braşov, dar e nevoie şi de o remiză, între Chiajna şi Petrolul. 
  • Chiajna se salvează dacă bate trupa ploieşteană cu un gol mai mult decât o potenţială victorie a Gazului la Braşov. Nu ar mai interesa-o numărul de goluri dacă rivalele termină la egalitate. Se poate mulţumi şi cu o remiză în cazul în care cei de sub Tâmpa câştigă. 
  • Braşovul scapă de retrogradare doar dacă se impun în faţa Gazului şi Petrolul face la fel în faţa Chiajnei, pentru că se va face un clasament între toate cele trei echipe cu 38 de puncte, iar formaţia de sub Tâmpa stă cel mai bine la rezultatele directe cu contracandidatele.
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net