Trei echipe pentru două locuri

mare-botosani-clinceni-afa_8511.jpg

Clinceni a strâns 4 puncte în disputele cu FC Botoșani din acest campionat
Clinceni a strâns 4 puncte în disputele cu FC Botoșani din acest campionat
Foto: sportpictures.eu

FC Botoșani (41 puncte), Academia Clinceni (41p) și Chindia Târgoviște (39p) își dispută prezența în Play-Off

Cele trei pretendente dispută ultimul meci din sezonul regular în deplasare, mâine (vineri, 9 aprilie), de la aceeași oră, 20.30. Misiunea lor este cu atât mai complicată cu cât înfruntă formații care vor juca în Play-Out, adică pentru a evita retrogradarea.
Iată ce variante au cele trei pretendente:  
FC Botoșani (41 puncte). Aflată pe locul 5, gruparea moldavă are mai multe variante de a ajunge în Play-Off. Iar antrenorul Marius Croitoru a vorbit, deunăzi, despre asta: ”Botoșani e o echipă care a pierdut mereu patru-cinci titulari, dar a rămas acolo sus. Asta spune ceva despre club. Victoria cu Viitorul a fost importantă fiindcă ne-a lăsat să fim la mâna noastră. Putem fi în Play-Off indiferent de rezultatul pe care îl vom obține, dar coroborat cu celelalte rezultate. Dar singura variantă care ne duce sută la sută acolo este victoria”, a spus tehnicianul. FC Botoșani va merge în Play-Off și în cazul unui egal fie în cazul în care Clinceni va pierde, fie ca Chindia să nu se impună în ultima rundă. De asemenea, moldavii vor ajunge între primele 6 echipe și dacă târgoviștenii vor pierde astăzi.  
Academica Clinceni (41 puncte). Gruparea lui Ilie Poenaru are cam aceleași variante ca FC Botoșani. În sensul că va atinge Play-Off-ul, în premieră pentru ea, dacă se va impune pe terenul lui FC Dinamo. În caz că va scoate un egal, va intra între primele șase formații ale Ligii 1 dacă fie Botoșani, fie Chindia nu vor reuși să câștige. Există și varianta eșecului, însă în această situație trebuie ca moldovenii să piardă, iar dâmbovițenii să nu triumfe la Pitești. 
Chindia Târgoviște (39 de puncte). Oamenii lui Emil Săndoi au o singură posibilitate pentru a urca în Play-Off: să se impună pe terenul lui FC Argeș, iar fie FC Botoșani, fie Academica Clinceni să piardă în această ultimă rundă.  
Există și posibilitatea ca rivalele să se afle la egalitate de puncte la finalul sezonului regular. În cazul în care Chindia se va impune, iar FC Botoșani și Clinceni vor termina la egalitate disputele! Atunci, fiecare ar avea câte 42 de puncte. Și, conform regulamentului LPF, se va alcătui un clasament în 3, care ar arăta astfel: 1. Chindia 7 puncte (0-0 și 2-1 cu Clinceni, 2-0 și 2-3 cu Botoșani), 2. Clinceni 5p (0-0 și 1-2 cu Chindia, 0-0 și 2-1 cu Botoșani), 3. Botoșani 4p (0-0 și 1-2 cu Clinceni, 0-2 și 3-2 cu Chindia).  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1