Transferul lui Ronaldo va vinde mai multe maşini

ronaldo-transfer-juventus-epa-h_54480128.jpg

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino ar putea declanșa o grevă
Foto: EPA
Citeste tot despre: 

Fiat speră să vândă mai multe maşini, după ce Juventus l-a transferat pe atacantul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Însă angajaţii companiei italiene sunt nemulţumiţi de cheltuielile făcute pentru achiziţionarea starului portughez şi vor să intre, luni, în grevă, informează news.ro

Costul total al transferului lui Ronaldo de la Real la Juve este estimat de presa italiană la o sumă între 340 şi 400 de milioane de euro, în care intră şi salariul jucătorului, de 120 de milioane de euro pe patru ani, plus taxele aferente. 

O parte a salariului este suportată de Fiat, prin grupul Exor deţinut de familia Agnelli, acţionar majoritar atât la Juventus, cât şi la Fiat Chrysler (FCA).

Investiţia s-ar justifica, în opinia constructorului italian de automobile, prin faptul că va ajuta la vânzarea mai multor maşini. Fiat a vândut acum cinci ani 730.000 de unităţi şi speră să atingă, anul acesta, 1,9 milioane de maşini vândute. Până în 2022, când exprită contractul lui Ronaldo cu Juve, Fiat vrea să ajungă la 3,3 milioane de maşini vândute pe an, potrivit As.

Calculele conducerii nu sunt agreate însă de angajaţi. Un sindicat minoritar a făcut apel la grevă în uzina Fiat Chrysler din Melfi (sudul Italiei), pentru a protesta faţă de suma uriaşă cheltuită de Juventus Torino pentru transferul lui Cristiano Ronaldo. Muncitorii spun că salariile lor sunt îngheţate de zece ani şi că, din banii plătiţi pentru Ronaldo, li s-ar fi putut acorda o majorare.

Juventus a anunţat, marţi, transferul lui Cristiano Ronaldo pentru 100 de milioane de euro. Portughezul va primi un salariu anual de 30 de milioane de euro timp de patru sezoane. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1