Tragere la sorți cu noroc pentru români în Liga Europa

Ultima actualizare:

    FCSB și Universitatea Craiova ar putea merge braț la braț în turul 2 preliminar al Ligii EuropaFOTO: Sportpictures.eu
FCSB și Universitatea Craiova ar putea merge braț la braț în turul 2 preliminar al Ligii EuropaFOTO: Sportpictures.eu

Echipele românești din Liga Europa și-au aflat adversarele din primul tur preliminar. La prima vedere, se pare că toate cele trei reprezentante ale țării noastre, FCSB, Universitatea Craiova și FC Botoșani, au șanse reale de a trece în faza următoare. Meciurile din primul tur vor avea loc într-o singură manșă, la 27 august. Click! vă prezintă cele mai importante date despre cele trei întâlniri.

FCSB - FC Shirak. Câștigătorii Cupei României au fost cap de serie în mini-grupa formată de UEFA înaintea tragerii la sorți, oricare dintre adversare fiind considerată mult mai slabă. Din urnă a ieșit numele formației armene FC Shirak, ocupanta locului 4 în ultima ediție a campionatului, o oponentă care nu ar trebui să le pună probleme băieților antrenați de Toni Petrea. Mai mult, la aceeași tragere de ieri, s-a decis ca gazda meciului să fie echipa noastră, un atu important, chiar dacă meciul se va disputa fără spectatori, deoarece fcsb-iștii au scăpat de un drum obositor până în Armenia. Conform celor de la transfermarkt.com, întreg lotul armenilor valorează mai puțin de jumătate din cotele lui Dennis Man sau Florinel Coman, adică 2,15 milioane de euro, acest lucru spunând totul despre valoarea adversarei, care a cucerit titlurile de campioană în 1992, 1994, 1999 și 2012. Cel mai valoros jucător din lot este Mory Konte, din Coasta de Fildeș, cotat la 300.000 de euro.

FC Locomotiv Tbilisi – Universitatea Craiova. Oltenii pornesc cu prima șansă în meciul cu georgienii, chiar dacă vor fi nevoiți să joace la 1.700 de kilometri depărtare. Locomotiv, adversara oltenilor din primul tur preliminar al Ligii Europa, este cotată la 4,3 milioane de euro și are un singur avantaj: că se află în plin campionat, unul nu prea bun pentru ei, din moment ce au acumulat doar 9 puncte în primele 8 meciuri. Dar au partide în picioare, spre deosebire de Craiova, care la 27 august, data confruntării, va fi disputat doar întâlnirea din prima etapă a Ligii 1. ”Deocamdată nu-i știm, dar cine știe fotbalul din Georgia? Însă ei au, de obicei, echipe tehnice. Eu spun că suntem favoriți, trebuie să ne calificăm. Este un dezavantaj că vom juca în deplasare, nu știm ce condiții sunt acolo deocamdată, cum este terenul. Era foarte bine dacă jucam acasă, scăpam și de suspendarea aceea de după meciul cu Honved (n.r. au primit trei meciuri fără fani)”, a declarat președintele oltenilor, Sorin Cârțu, la Digi Sport.

FC Ordabasy - FC Botoșani. Botoșănenii râd cu un ochi și plâng cu celălalt după tragerea la sorți a primului tur din Liga Europa. Au picat cu cel mai slab adversar posibil din mini-grupa alcătuită de UEFA, ei nefiind cap de serie, dar vor zbura până la ”capătul lumii” ca să joace cu el. Concret, sorții au scos din urmă formația FC Ordabasy, din Kazahstan, evitând formații ca Partizan Belgrad sau Lech Poznan. Numai că aceiași sorți au decis ca românii să joace în deplasare, la nu mai puțin de 3.500 de kilometri de casă. De altfel, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, recunoștea că mai mult decât de adversar se teme de deplasare. ”Aș fi vrut să jucăm acasă. Pare un adversar, cumva, normal. În zona asta orice meci e periculos. E o singură manșă, trebuie să fim atenți. Oricum e mai accesibil față de Poznan sau Partizan Belgrad. Mai complicat e cum ajungi acolo în perioada asta, cu toate restricțiile astea. Doamne ajută! Mergem mai departe. E o tragere la sorți care îmi convine la prima strigare”, a declarat Iftime, la Digi Sport. Dintre toate cele trei adversare ale echipelor românești, kazahii sunt de departe cel mai bine cotați. Ei au o valoare de piață de 12,4 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net