Trădare? Fostul stelist Chipciu negociază cu CFR

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu a jucat la FCSB în perioada 2012-2016
Alex Chipciu a jucat la FCSB în perioada 2012-2016

Chipciu a făcut parte din echipa cu care gruparea lui Gigi Becali a luat ultimul titlu de campioană, în 2015. Mijlocaşul de 30 de ani se întoarce acum în campionatul intern la rivala roş-albaştrilor, CFR, încercând să pună o nouă piedică FCSB-ului.

În condiţiile în care n-a mai fost dorit la Anderlecht (formaţie la care n-a jucat nici un meci în acest sezon), Alex Chipciu a folosit fereastra de transferuri din ianuarie pentru a-şi căuta o altă echipă. Internaţionalul român a fost la un pas să ajungă sub comanda lui Marius Şumudică în Turcia, dar şefii de la Gaziantep au tergiversat discuţiile, forţându-l pe Chipciu să deschidă alte piste. Oarecum neaşteptat, pe fir a intrat imediat campioana CFR Cluj, formaţia lui Dan Petrescu încercând să profite cât mai repede de ridicarea interdicţiei la transferuri. Cum nici Alex Chipciu n-a zis „nu”, se pare că transferul are şanse mari de reuşită, cu atât mai mult cu cât oficialii din Gruia sunt dispuşi să-i plătească fotbalistului salariul dorit. Mai exact, cu tot cu bonusurile promise pentru îndeplinirea obiectivelor, Chipciu ar putea ajunge să ia de la CFR Cluj aproximativ 400.000 de euro pe an.

Chipciu l-a refuzat pe Becali

Va fi o mutare care nu va pica deloc bine pentru suporterii FCSB-ului, Alex Chipciu fiind unul dintre fotbaliştii exponenţiali cu care echipa lui Gigi Becali lua trei titluri la rând în Liga I, în perioada 2013-2015. Practic, de-atunci au urmat patru ani consecutivi în care FCSB a pierdut bătăliile pentru întâietate, ba cu Astra, ba cu Viitorul, ba cu CFR Cluj. Evident, se naşte întreabarea de ce n-a acceptat Chipciu să revină la echipa care l-a consacrat. Ei bine, chiar dacă Gigi Becali ar fi agreat un asemenea transfer, orgoliosul Chipciu n-a uitat că s-a declarat în dese rânduri împotriva patronului de la FCSB. „M-a ajutat în carieră, am avut cel mai mare salariu din istoria Stelei şi a ţinut la mine, dar acum cred că greşeşte foarte mult şi şterge cu buretele tot ce a făcut bun în aceşti ani”, declara Chipciu despre Becali în urmă cu câteva luni. Sentimentul de trădare pe care îl vor resimţii suporterii FCSB-ului va apărea chiar în următoarea etapă din Liga I, prima după vacanţă, la începutul lunii februarie, când e programat marele derby cu CFR, la Cluj-Napoca.

După ce Alex Chipciu va deveni oficial jucătorul CFR-ului, Dan Petrescu va fi pus într-o mare încurcătură. Mai exact, ,,Bursucul” va trebui să-i găsească lui Chipciu cea mai bună poziţie în teren, ţinând cont de faptul că Alex e un fotbalist polivalent, care poate evolua pe flancul drept atât ca fundaş cât şi ca mijlocaş. Problema e că CFR Cluj e destul de acoperită pe aceste posturi (titularii din prezent sunt fundaşul Susic şi aripa Deac), astfel că Dan Petrescu ar putea încerca inclusiv o reprofilare a lui Chipciu în mijlocaş între linii, într-un sistem 4-3-3.

Cum poate arăta CFR cu Chipciu în teren

Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Chipciu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Ţucudean, Omrani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net